Brev

Min mor gør mig ked af det konstant

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Hvor er det godt, at du endelig fik skrevet dine tanker ned og sendt dem afsted til os. For du kan mærke, at du har brug for at få talt med nogen om, hvordan du har det med din mor. Og med dit brev har du allerede taget første skridt til, at tingene mellem jer kan blive bedre. Det er godt gået. 
 
Det lyder som om, at problemerne med din mor har stået på i noget tid. Du har prøvet forskellig ting for at gøre det bedre, men uden det store held. Og selvom du ikke er i tvivl om, at din mor elsker dig, så er jeres problemer sammen blevet værre, nu hvor du er blevet teenager. 

Det er helt almindeligt, at der kommer flere konflikter med ens forældre, når man bliver teenager. På det tidspunkt er man nemlig i fuld gang med at frigøre sig fra forældrene. Jeg synes dog, at nogle af de ting din mor gør, lyder alt for grænseoverskridende. F.eks. at hun tjekker din mobil og giver dig skylden, hvis hun f.eks. kommer til at smadre en skål. Det er ikke ok. 

Du har ret til at have et privatliv, og det skal din mor respektere. Forældre kan nogle gange godt glemme, at deres børn har nogle rettigheder, som skal overholdes. På mig lyder det til, at din mor skal have gjort det klart. Samtidig skal hun også have at vide, hvordan hendes handlinger påvirker dit liv. Måske hun selv bliver chokeret over, hvor meget nogle af de ting, hun gør, egentlig påvirker dig.
 
Du skriver at du gerne vil bo hos din far, så jeg tænker, at dit forhold til ham er bedre. Måske har du allerede talt med ham om situationen hjemme hos din mor? Ellers kunne tiden måske være moden til at gøre det? Sammen kunne I tale om, hvordan din mor på bedst mulige vis kunne få at vide, hvordan du har det. Det kunne være I sammen kunne skrive et brev til hende eller aftale et fælles møde, hvor I alle tre kunne være tilstede? 

Du skriver, at du er bange for, at din mor gør skade på sig selv, flytter til et andet land eller gør livet mere surt for dig, hvis hun får at vide, at du ikke vil bo ved hende. Det må være rigtig ubehageligt for dig at have den frygt. Og jeg kan godt forstå, at du kan få den tanke, at du så hellere skal lade være med at sige noget til din mor. Men som du selv mærker, så er det ikke en god løsning for dig – du har drømme for dit liv, som du skal tage alvorligt. Derfor synes jeg også, du skal dele denne frygt med din far eller måske en anden voksen, som kender din mor f.eks. dine bedsteforældre, en lærer eller en god venindes mor?  

Som barn kan man godt få skyldfølelse over hellere at ville bo hos den anden forældre. Men børn har ikke ansvar for de voksne. Det er de voksne, der har besluttet at blive skilt. Børn over 10 år har faktisk det, der hedder en initiativret. Det betyder, at du kan kontakte statsforvaltningen og bede dem holde et møde med dine forældre om, at du gerne vil bo hos din far. Læs mere om det her: https://bornetelefonen.dk/skilsmisse-rettigheder
 
Jeg ønsker for dig, at dine store drømme går i opfyldelse. Hvis din far eller den voksne, du taler med ikke ved, hvordan de skal gribe situationen an, er de velkomne til at ringe ind til ForældreTelefonen på 35555557.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat