Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor er utro :(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Som du selv skriver til sidst i dit brev, er det godt at få de tanker, der plager dig, ud af hovedet og ned på papir. Det letter at fortælle sine problemer til nogen, enten på skrift eller ved at snakke om dem.

Du fortæller, at dine forældre slet ikke snakker sammen. Det må være rigtig ubehageligt for dig at leve med, og når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er den person, som måske på den ene side binder dem sammen, men på den anden side også kommer i klemme mellem dem.

Nu har du så fået en viden om din mor, som du nok helst ikke ville have haft. Du skriver, at du føler, hun har holdt dig for nar, og at du ikke kan stole på hende mere, men jeg tænker, at det vel ikke så meget er dig, hun snyder, men mere din far? Eller måske har de faktisk en aftale om, at den slags er ok, sådan som de lever nu?

Men selvfølgelig er du skuffet og oprørt over at få den viden om din mor. Det er der nok ikke nogen børn, der kan bære.

Selv om du måske er lidt flov over, at du kiggede i din mors indbakke, vil jeg alligevel foreslå, at du fortæller din mor om din viden. Jeg tror, at det vil lette dig at komme af med den hemmelighed. Hvis du synes, det er svært st sige, kunne du måske vise hende dit brev eller skrive et andet brev specielt til hende?

Måske kunne I også få snakket lidt om, hvordan det er for dig at leve i din familie? Det kunne måske lette lidt af presset fra dig, hvis du får fortalt, at det ikke kun er de voksnes problem, men også dit. Det er ikke sikkert, at dine forældre har tænkt så meget på det.

Jeg kan ikke læse ud af dit brev, om mobningen er stoppet, men jeg bliver rigtig glad for at høre, at dine forældre begge støttede dig. Det må også have været rart for dig.

Hvis du vil vide mere om mobning, kan du læse om det på vores hjemmeside. Her kan du bl.a. se, at mobning skyldes, at gruppen eller klassen fungerer dårligt sammen. Det er altså ikke, fordi der er noget galt med dig, men fordi den gruppe/klasse, du er i, ikke har lært at fungere godt sammen.

Hvis du har brug for rådgivning omkring mobning, vil jeg opfordre dig til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på Børne/Ungechatten. For også for mobning gælder det, at det er vigtigt at tale om det og få det frem i lyset.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat