Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor er sygt overbeskyttende!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på næsten 14 år,

Jeg vil gerne starte med at rose dig for, at du er ærlig over for dine forældre og fortæller dem om dit liv på nettet. Den ærlighed skal du holde fast i, selvom jeg godt forstår, hvis det er svært, når du ikke føler dig forstået.

Forældre kan være møgirriterende og svære at holde ud til tider. Mange unge som dig oplever, at deres forældre helt glemmer, at se deres børn er på vej til at blive unge. Forældre bliver tit utrygge på den verden, deres børn skal ud i. Så gør de, og siger de en masse ting og laver regler, som måske kunne have set anderledes ud, hvis de havde følt sig mere trygge. Jeg er sikker på, at det alt sammen er for at passe på dig, fordi de selvfølgelig ikke vil, at der sker dig noget.

Jeg tænker, det er super vigtigt, at du bliver ved at snakke med dine forældre om, hvad du føler og gerne vil (det ved jeg godt er svært lige nu, hvor du er meget sur på din mor). Det betyder ikke, at du får lov til alt.  Men jeg tror, at hvis du kan holde fast i, at I snakker sammen, så vil dine forældre bedre kunne følge med i, hvad dine behov er, og det vil give dem tryghed. Du vil også selv i snakken med dine forældre kunne lære at se, hvad dine forældre har brug for at vide om dig for at give dem tryghed og dig mere frihed.

Kunne du en dag, hvor der er god stemning og du ikke er irriteret, prøve igen at forklare dine forældre, hvad det er, du gerne vil have, at de løsner lidt op for, og måske spørge dem, hvad du kan gøre for, at de føler sig trygge. Måske kan I sammen finde nogle regler, hvor I alle sammen kan udvikle jer i. Efter I har talt sammen første gang, er det en god ide at aftale, hvornår I næste gang skal snakke sammen i familien om, hvordan det går, så det ikke lige pludseligt er glemt, hvad man har aftalt.

Du har en alder, hvor der helt naturligt sker rigtig meget med din udvikling, så man kan sige, at I skal lære hinanden at kende på ny. Dine forældre skal til at øve sig i, at de har fået en teenager og en ung, som er på vej til at blive mere og mere selvstændig.

Du kan bruge dit brev og svaret her som en støtte, når du skal snakke med dine forældre. Måske kan I sammen kigge på www.sikkerchat.dk? Hvis det hele er for meget lige nu, kan du ringe til BørneTelefonen 116111 og snakke med en voksen, som sidder klar til at hjælpe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat