Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor er syg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Tak for dit brev. Det lyder til, at din mor gennem en længere periode har kæmpet med depression, og jeg kan forestille mig, at det må være rigtig svært for jer begge to. Dit brev fortæller mig, at din mor er heldig,at hun har en omsorgsfuld datter.

Jeg ved fra andre unge, som oplever depression i den nærmeste familie, at det kan være en lang og opslidende proces, hvor man ofte føler sig magtesløs. Men som du helt rigtigt selv antyder i dit brev er det vigtigt, at din mor får professionel hjælp. Det er nemlig ikke muligt for dig, og det er ej heller dit ansvar, at din mor får det bedre.

Jeg tænker, at det kunne være en god ide, at du fortæller en voksen om dine bekymringer. Det kan nemlig nogle gange være nødvendigt for en svært deprimeret person at blive indlagt, tale med en god psykolog eller psykiater, også selvom din mor ikke altid selv ønsker det. Dine forældre er skilt, men mon du kan snakke med din far om dine bekymringer alligevel? Din far har jo også ansvar for at du har det godt, også når du ikke er hos ham. Derfor vil han måske tage med dig til lægen, så han støtter dig i, at din mor har brug for hjælp. Så hun kan komme gennem depressionen. Ellers er der måske en anden voksen i familien, en lærer, en venindes mor eller en helt tredje person, som du kan snakke med? Det er også muligt, at du ringer og snakker med lægen i telefonen - nummeret står på dit gule sundhedskort.Lægen har også mulighed for at komme hjem til din mor, hvis din mor ikke kan komme hen til lægen. Det kan man snakke med lægen om.

Hvis det er svært for dig at snakke om, kan du eventuelt vise den voksne vores breve eller skrive et brev/besked til den person, du ønsker at tale med.

Jeg ved godt det er hårdt, men jeg håber du kan fortsætte med at være stærk og få hjælp til det. Langt de fleste med depression får det jo heldigvis godt igen, med den rette hjælp. Jeg håber, at du snart får din glade mor at se igen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat