Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

MIn mor er skuffet!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige, 

Det kan være rigtig svært at gå med følelsen af at have skuffet dem, der betyder aller mest for én. Det er bestemt ikke nogen rar følelse og det kan fylde så meget i ens hovedet, at man simpelthen ikke kan tænke på andet. 

Når jeg læser dit brev, lyder du til at være en meget ansvarsfuld pige. Jeg kan høre, det betyder noget for dig ikke at skuffe andre, og at du tager ansvar for det, du laver. Alle mennesker kan lave fejl, både børn og voksne, men det er bestemt ikke alle, der lærer af de fejl de begår. Det kan jeg høre, at du allerede har gjort.

Du nævner flere gange din dårlige samvittighed, især overfor din mor. Både på grund af hændelsen med trægulvet, din løgn og så din ekskæreste. Tror du, din mor er klar over, at du går og har så dårlig samvittighed? At det fylder så meget hos dig, at du ikke tør at gå ned til dem i stuen? Mange gange er det sådan, at vi alle går og forestiller os en masse oppe i vores hoveder. Nogen gange kan vi gøre nogle helt små ting meget værre, end hvad de rent faktisk er, fordi vi går rundt med det alene. Måske det ville hjælpe at snakke med hende om de her ting? Måske vise hende det her brev, som du har skrevet til os? Jeg ved godt du skriver, at du har forsøgt at sige undskyld - men det kan være, at I skulle sætte jer ned sammen og snakke om, hvordan det påvirker dig, at du mærker en form for skuffelse fra din mor, som gør dig ked af det... 

Mht din ekskæreste er det ikke sikkert, sin mor har ment det på den måde, men jeg kan godt forstå, hvis du føler, at hun kommer for tæt på, når hun ligefrem bliver skuffet over, at du har slået op med ham. Dine følelser er helt reelle, og selvfølgelig skal du ikke være sammen med en kæreste, fordi din mor synes at han er sød. Du er stadig så ung, så jeg er sikker på, du nok skal finde en anden sød fyr derude, som du kan blive forelsket i. Det er jo trods alt det vigtigste. Måske din mor bare elsker dig så højt, at hun frygter, at du ender ud med en kæreste, der sårer dig eller ikke behandler dig ordentligt...

Som tidligere skrevet, så tror jeg, det er rigtig vigtigt, at du får talt med din mor helt til bunds om alle de ting, der går dig på. Lige nu kan jeg høre, hvor meget det fylder hos dig, og jeg tror, du bliver enormt lettet, ligeså snart du får fortalt din mor, hvordan du har det.

Du skriver, at du hader dig selv for, at have skuffet din mor - det må du aldrig gøre. Tværtimod skal du elske dig selv, for at være så klog og fornuftig en pige, der tager ved lære af sine fejl og formår at sige undskyld. Måske du er for hård imod dig selv? Husk på, at du trods alt kun et menneske, og mennesker begår fejl engang imellem. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og jeg ønsker dig al mulig held og lykke fremover.

Kærligst

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat