Brev

Min mor er min far utro

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år! 

Jeg kan godt forstå, at du er blevet rigtig trist over at opdage din mors utroskab. Du har fået indsigt i noget, dine forældre skal finde ud af med hinanden. Og som et barn slet ikke skal blandes ind i. Men nu, hvor du véd det, er det selvfølgelig ikke muligt bare at lade det ligge.

Jeg kan forestille mig, at du har mange tanker om, hvad der kan ske ved dét, din mor har gang i. Om dine forældre vil blive sammen, eller om de vil blive skilt. 
Jeg foreslår helt konkret, at du fortæller din mor, hvad du ved. Jeg foreslår, du fortæller hende, at det gør dig trist og bange. Jeg tror på, at din mor holder rigtigt meget af dig. Og at det slet ikke har været hendes hensigt, at du skulle forstyrres af denne viden. 

Det er muligt, hun i første omgang bliver overrumplet over, at du nu véd, hvad hun har gang i. Og hun bliver sikkert også flov. Måske så flov, at hun ikke har lyst til at tale om det. Hvis hun reagerer sådan, så vis hende dit brev og mit svar. Så vil hun kunne forstå, at du ikke skal gå alene med din bekymring.

Ingen af os kan bestemme noget om, hvem der elsker hvem. Men uanset hvad, skal forældre passe på deres børn og hjælpe dem til at have det godt, så de kan gå i skole, have venner og være trygge. Det er der faktisk nogle regler, der siger noget om. Og lige nu har du opdaget noget, der gør dig rigtig ked af det og utryg. Det er derfor dine forældres ansvar at hjælpe dig.

Du er altid velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116111 og tale videre med en voksen dér.
Din mor er også meget velkommen til at ringe til os på ForældreTelefonen på 35555557, hvis hun vil tale med os om, hvordan hun bedst hjælper dig lige nu. 
Jeg ønsker dig held og lykke!

Mange hilsner fra Brevkassen

 

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat