Brev

min mor er hele tiden sur

kære BB
min mor jeg skændes hele tiden og hun råber ad mig jeg er hos min far vær anden weekend jeg har i den her uge bodet der hjeme og kom hjem i går og det første hun gjorde var der jeg kom hjem var og råbe og skele mig ud det er bare ikke sjovt med en mor man aldrig kan snakke med eller være sammen med uden hun råber og er sur.
 
hvad skal jeg gøre?

Dreng, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 10 år, tak for dit brev, som du har kaldt "min mor er hele tiden sur".

Du skriver, at I skændes hele tiden og at hun råber ad dig, og det synes du ikke er sjovt!
Det virker på dit brev som om du har det OK hos din far. Har du fortalt ham, at du synes det er træls at skændes så meget med din mor? Det kunne jo være, han kunne tale med hende om det - men det er på den anden side jo ikke sikkert, at de taler så godt sammen efter deres skilsmisse? 
Måske kunne du have mod på at printe brevet ud sammen med svaret fra BørneBrevkassen og lægge det til din mor..? Jeg gætter på at det ville give anledning til, at din mor kunne tænke over, hvad hun kan gøre anderledes for at I kan få det bedre sammen. Det må jo være opslidende for jer begge to, når der så tit er dårlig stemning...
Jeg tror også, det måske ville være godt for dig at ringe til BørneTelefonen og fortælle noget mere om, hvad I skændes om og hvornår I gør det, så du kan få nogle konkrete råd om, hvad du kan stille op i de forskellige situationer. 

Mange hilsner BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat