Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor er flyttet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Det lyder som om, at din verden pludselig er blevet forandret og det kan være svært. Prøv at forestil dig, at siden du var helt lille, er din verden bygget op indeni dig som et puslespil, og dét, der holder brikkerne på plads, er limen. Limen er alt det, der gentager sig og som er trygt, i din hverdag. Fx den måde i står op på hjemme hos jer. Når alt i hverdagen så bliver forandret, bliver limen smattet ud og puslebrikkerne bliver rystet ud af deres plads, og man kan blive trist og bekymret. Det er derfor naturligt, at du er ked af, at dine forældre ikke kan enes og at din mor er flyttet. Det er godt du har dine veninder og kæreste at tale med, for det hjælper at dele sine tanker – også selvom du ikke får konkrete råd.

Selvom det er svært, så tænker jeg, at det kunne være godt for dig, at tale med din far, din mor og dine søskende om, at du ikke synes der er rart at være derhjemme, som det er nu. Og tale med dem om, hvad I kunne gøre for, at det blev hyggeligere. Måske du kunne starte med  at sige ”Jeg har brug for at sige noget til jer/dig. Jeg kan mærke at jeg bliver ked af, at være herhjemme fordi…” Prøv også at skrive dine tanker ned, og se om det kan give lidt plads, så det hele ikke kun roder rundt inde i hovedet.

Fordi ens forældre beslutter at leve hver for sig, for altid eller for en periode, så betyder det ikke, at de slet ikke elsker hinanden. Måske netop fordi de elsker hinanden og jer, kan de kan se, at det er bedre end de mange skænderier. Jeg forestiller mig derfor, at du og din familie, nu skal finde ud af, hvordan dine puslespils brikker skal ligge i din nye verden.

Indtil da, så håber jeg at du kan få talt med dem derhjemme om hvordan du har det, og måske kan du få gavn af at læse om andre der har været i lignende situationer på vores forum, Børn Hjælper Børn. Kig f.eks. under 'familie'-kategorien.

Alt det bedste fra BørneTelefonen.

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat