Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor bagtaler mig med hendes veninder

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg kan godt forstå, det er svært for dig, at din mor har forandret sig så meget, efter hun igen er blevet veninde med den anden kvinde.

Jeg kan også godt forstå, at det ikke er rart for dig at føle, at hun bagtaler dig overfor veninden. Det må føles som et tillidsbrud, når I ellers har haft et godt forhold til hinanden. Hvordan ville det være, at du siger til din mor, at du gerne vil snakke med hende en dag, hvor I kan sidde stille og roligt sammen. Hvis det ikke er muligt, må du snakke med hende en dag, hvor hun bare er hjemme. Jeg synes, du skal sige til hende, at du bliver rigtig ked af det, når hun fortæller sin veninde ting om dig, og at du føler, at tilliden og at du kan tale fortrolig med hende bliver mindre. Du kan også sige til hende, at du savner hende og de snakke I har sammen og du gerne vil have, at hun siger det direkte til dig i stedet for til veninden, da du så har mulighed for at svare (hvis du vil). Hvordan tror du, det ville være?

Det er da bekymrende, at din mor går om aftenen, uden at fortælle dig det, og er væk til langt ud på natten. Det er ikke i orden, at hun på den måde lader dig være alene uden at sige det.

Man kan godt få nye interesser, når man får nye venner eller veninder. Men det lyder som om, at din mor har fået en helt anden livsstil, og er blevet ’en anden person’, hvor hun måske glemmer dig. Er det mon sådan du har det? Hvis du har mod på det, kan du måske også sige det til din mor, når du beder hende om, at lade være med at bagtale dig overfor sin veninde.

Jeg ved godt, at det er nogle rigtig svære ting at skulle sige til sin mor. Du er måske også bekymret for, hvordan hun vil reagere på det? Hvis du synes, det er svært selv at snakke med din mor om det, kan du måske tale med en anden voksen, det kan fx være en i din familie eller en sød lærer. Måske kan din lærer eller en i familien også snakke lidt med din mor.

Jeg håber, I får talt sammen og det bliver rart igen. Du er i hvert fald velkommen på 116111.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat