Brev

Min mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Tak for dit brev til BørneTelefonen. Jeg skal forsøge at hjælpe dig så godt jeg kan.

Du skriver, at din mor kontrollerer dig meget og har høje forventninger til dig, og bliver sur hvis du fx får et 02, selvom du gør dit bedste.

Nogle gange når forældre kontrollerer deres børn, så er det fordi, at de gerne vil beskytte barnet mest muligt. Din mor har sandsynligvis de bedste intentioner, men du har også ret til et privatliv. I Børnekonventionen artikel 16 står der: “Du har ret til privatliv. For eksempel må andre ikke læse dine sms’er, beskeder, emails osv.” Det kan du også finde på vores hjemmeside: Rettigheder sociale medier

Det er vigtigt at din mor, i takt med at du bliver ældre, har mere og mere tillid til dig. Det er vigtigt for, at du kan bliver mere og mere selvstændig. Det er vigtigt, at din mor giver dig lov til at leve dit eget liv.

Jeg synes, at du skal tale med din mor om, hvad det gør ved dig når hun tager din telefon og kigger din Facebook, Snapchat og Instagram igennem. Det ville også være godt, hvis du kunne tale med hende om, hvordan det går i skolen og, at du prøver at gøre det så godt du kan, og at du bliver ked af det når hun bliver megasur. Måske kunne du vise hende dette brev. Det kan måske være en støtte til dig.

Hvis din mor, synes at det er svært, hvordan hun sætter de rette grænser og giver dig mere frihed, så kan hun måske have glæde af at tale med en rådgiver på ForældreTelefonen. Du kan se, hvordan hun kan kontakte os her: ForældreTelefonen

Du er også meget velkommen til at kontakte os igen på BørneTelefonen på 116 111 eller på chatten eller sms. Jeg håber, at du kunne bruge mine råd og jeg ønsker dig alt det bedste.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat