Brev

Min mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 17-årige pige.

Tusind tak for dit brev. Du beskriver rigtig flot, hvad det er for nogle tanker og følelser du går rundt med, og når jeg læser dit brev fornemmer jeg, at du er en pige som tænker rigtig meget over tingene, og som gør meget for, at dem omkring dig har det godt.

Der er mange børn, som kan komme i tvivl om, om deres følelser er “forkerte”, hvis de ligesom dig, føler sig jaloux over, at deres forældre pludselig er travlt optaget af noget andet f.eks. en ny ven. Det er helt normalt at have de tanker som du har, og slet ikke forkert. Tværtimod er det rigtig godt, at du tør og kan sætte ord på dine tanker og følelser omkring det, for det kan nemlig gøre det lettere for dig at arbejde med det.

Det jeg især lægger mærke til når jeg læser dit brev, er alle de positive ting du nævner, nemlig at du elsker dine 3 søskende meget højt, at du synes godt om din mors ven, at du tænker på din mors behov og ønsker hende det bedste. Alle de gode og positive ting skal du forsøge holde fast i, men du skal også lade dig selv føle de andre ting som savn og jalousi, så du kan være ærlig overfor dig selv, og på den måde arbejde aktivt med det.

I dit brev skriver du, at du ved, at din mor elsker dig helt ubeskriveligt højt, men at du samtidig ikke føler det er en mulighed for dig, at tale med hende om det her, da du er bange for at hun misforstår dig bliver irriteret over dine følelser. Det er helt naturligt og forståeligt at have sådanne bekymringer, men når jeg læser dit brev synes jeg det fremstår meget tydeligt, at du kun ønsker din mor det bedste, og det tænker jeg, at din mor måske også fornemmer. Det at man ønsker at bibeholde et tæt og nært forhold til sin mor er bestemt ikke noget negativt, og jeg tror i bund og grund kun at din mor ville blive glad for at høre det.

Selvom du skriver i dit brev, at du ikke tør snakke med nogle om, hvordan du har det, vil det alligevel være mit råd til dig. Det er nemlig helt normalt at føle som du føler, og du er bestemt ikke den eneste der går rundt med sådanne følelser overhovedet. Mon nogle af dine søskende har det ligesom dig, men heller ikke tør sige det til nogle? Hvis ja, så kunne I måske hjælpe hinanden? Måske du har en rigtig god veninde, som selv har oplevet noget lignende? Eller måske en moster, mormor eller andet ville kunne forstå dig og hjælpe dig? Hvis du synes det er svært at skulle fortælle alt det du har skrevet i dit brev til enten din mor, veninde, søskende eller andre, så kunne du måske vise dem dit brev? Brevet er nemlig så utrolig velformuleret, at det er svært at misforstå dig, og du får du nemlig også nævnt alle de positive ting ved hele situationen, så man stadig fornemmer at du egentlig er glad på din mors vegne, men at du bare savner hende så meget.

Dit brev er et tydeligt bevis på, at du er en rigtig sej pige, og jeg tror på, at du sagtens kan få talt med nogle, også din mor, om det her, uden at blive misforstået.

Kærligst BørneTelefonen.

 

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat