Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt, du skriver til os. Du skriver, at du er meget alene, og at det er hårdt. Det ved jeg andre børn, der er meget alene hjemme også synes. Og særligt når man ikke er ældre end du, er det et stort ansvar at være så meget alene og skulle passe på sin lillebror.

Jeg vil prøve at komme med nogle muligheder til, hvordan du kan undgå at være så meget alene. Det første jeg tænker, ville være en god idé for dig, er at fortælle din mor, hvordan du har det. Måske hun slet ikke er klar over, hvor meget det egentlig påvirker dig. Og så har hun måske mulighed for at arrangere, at nogen kan komme hen til jer.

Du skriver, at din lilebror tit er nede ved dem, der bor under jer. Kunne det være en mulighed for dig at gå med derned og lege? Ellers kunne det måske være en mulighed for dig at have nogle lege-aftaler med dine venner, de tider hvor din lillebror er nedenunder?

Jeg kommer også til at tænke på, om I har noget familie, måske nogle bedsteforældre, der kunne komme og passe jer? Jeg tænker i hvert fald, at det vil være en god idé at snakke med din mor om det, så I kan finde frem til en løsning i fælleskab.

Hvis du synes det er svært at tale med mor, har du måske en anden voksen, som du kan tale med? Det kan være en lærer du er glad for eller en venindes mor. Den voksne vil så kunne hjælpe dig med at få talt med mor, så I kan få lavet en ordning, så du ikke skal føle dig så alene og så der kan blive tid til, du ser dine veninder.

Jeg håber du kunne bruge mit svar og ellers er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111, her sidder søde rådgivere, der gerne vil hjælpe dig med at finde en løsning, så du kan få det bedre.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat