Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min lillebror er voldelig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Din lillebror går helt sikkert en svær tid igennem grundet puberteten, men det lyder som om, at der er mere på spil end "bare" det.

Som du siger, så er han fysisk vokset både dig og din mor over hovedet, samtidig med at hans følelser og reaktionsmønster er vokset ham selv over hovedet. 
I kan ikke styre ham, fordi han er større og stærkere end jer, og han kan heller ikke selv styre, hvad han gør, når han bliver frustreret.
Det tyder derfor på, at I har brug for, at nogen hjælper jer.

Jeg vil anbefale, at I (eller du) henvender jer (dig) til socialforvaltningen i kommunen og beder om et møde med jeres socialrådgiver, som kan oplyse jer (dig) om jeres muligheder for at få støtte til at takle situationen. 
Kommunen har forskellige tilbud til familier, og de kan hjælpe din bror med at håndtere sin vrede og sine frustrationer uden at ty til vold, så han ikke kommer galt afsted, og så han ikke kommer til at gøre andre ondt. Det er gratis at få hjælp fra kommunens familierådgivere, og kommunen har faktisk pligt til at hjælpe i situationer som jeres.

Jeg synes først og fremmest, at du skal tale med din mor om det, men hvis hun af én eller anden grund ikke rigtig får handlet på det, kan du også vælge at betro dig til en anden voksen, som du har tillid til. Det kan være en anden fra familien eller en lærer. Skolen er i hvert fald forpligtet til at hjælpe, når det kommer til vold og utryghed i hjemmet. 

Du er også meget velkommen til at ringe til os på 116111, hvis du har brug for at tale med en rådgiver om, hvordan du skal få taget hul på en henvendelse til socialforvaltningen, eller hvordan du får talt med din mor, så I sammen kan få søgt hjælp til at hjælpe din bror og få trygheden i hjemmet tilbage.

De bedste hilsener fra
BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat