Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære P,

Tak for dit brev. Åh, jeg forstår dig så godt. Der er ikke noget værre end, når ens forældre fylder for meget med deres adfærd og bliver pinlige.

Jeg er sikker på, at din mor gør det, fordi hun holder så meget af dig og dit hold. Hun ser måske også sig selv som en lidt vigtig person ifht. at tage billeder for at glæde holdet. Og det kan jo også være, at dine holdkammerater og din træner egentlig er helt OK med det. 

MEN, nu er det dig, det handler om. Og din grænse bliver overtrådt af din mor.  

Det er derfor super godt, at du har forsøgt at snakke med hender. Men øv  - hun ikke helt har forstået, hvor meget det betyder for DIG, at hun lader mobilen ligge i lommen. Det er ikke så vigtigt, hvad din træner eller kammerater tænker om din mor og hendes billeder. Det er dig, der ikke vil have det, og det skal din mor faktisk respektere. 

Faktisk er det også sådan, at du og dine holdkammerater har ret til at sige nej til din mor, hvis hun tager nærbilleder af dig/jer. Det er nemlig ulovligt at dele billeder af andre uden deres samtykke. Hun må i princippet godt tage billeder af kampen, hvor der ikke er fokus på enkelte spillere, men hvis du har det skidt med det, så skal hun respektere din grænse. 

Tit skal man sige tingene et par gange til sine forældre, før at de helt forstår vigtigheden af et problem. Jeg håber, du kan finde mod og snakke med din mor igen og fortælle hende, hvor glad du er for, at hun gider se dig spille fodbold, og at hun bakker op om det. Men at det vil betyde meget, hvis hun vil holde op med at tage billeder for DIN skyld. Du kan jo vise hende brevet hertil og mit svar. Sammen kan I så også kigge lidt på reglerne for billeddeling her: https://redbarnet.dk/sletdet/hvad-maa-man/

Det er ikke et urimeligt krav, du stiller din mor. Det er meget grænseoverskridende at blive fotograferet uden at ønske det, eller uden man ved det. Det er faktisk en rigtig vigtig diskussion, som jeg ved foregår i mange hjem, fordi forældre ikke altid helt kan finde grænsen for, hvad deres unge kan lide,deres forældre deler af dem på nettet.

Hvis det stadig ikke hjælper at tale med din mor, så kan det være en god ide at tale med dine holdkammerater og din træner. Hvis også de fortæller din mor, at hun skal lade være, kan det være, hun lytter.  

Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111 og få en snak med de voksne, der sidder klar til at hjælpe.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat