Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du på 13 år!

Jeg tror, du sætter spot på noget, som er vigtigt for mange børn og unge, når de er meget bedre til at tale det danske sprog end deres forældre! 

Man kan  ikke være mega ligeglad med noget, som man synes er pinligt. Det er bedst at sige, hvad man tænker og hvordan man har det med forskellige ting. Man skal bare forsøge at sige tingene på en okay måde.

Gad vide, om dine brødre tænker det samme som dig? I kunne måske hjælpe hinanden med at finde en god måde at tale med jeres far og mor om dette?

Jeg tænker, at din far og din mor godt véd, at din mor ikke taler sproget helt godt,. Det kan være, at din far og din mor får lyst til, at din mor bliver bedre til dansk ved at høre, hvordan I børn tænker om det.

Du kender din familie bedst.

Er det bedst at tale med din mor først om, at det kunne være fint, at hun blev bedre til at tale dansk?

Er det måske en god idé at tale med jeres far om, at jeres mor skal være bedre til at tale sproget? De har sikkert begge to nogle tanker om dét, som kunne være gode at vide også.

Hvis din mor og din far ikke véd, hvordan din mor kan blive god til at tale dansk, kan de finde ud af dette ved at tale med en sagsbhandler i  dén kommune, hvor I bor.

Der kan være sprogskoler og andre undervisningsmuligheder, som kunne du foreslå din mor - Men det må de undersøge nærmere. Det vigtige må være, at du får sagt, hvordan du har det med situationen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat