Brev

Min Farfar

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære C

Tak for dit fine brev. Det lyder som en rigtig hård tid for dig lige nu, og for hele din familie. Det hjælper meget ofte at tale ud om sine bekymringer og sorger, og derfor er det så godt at du skriver.

Det lyder rigtig godt at du og din farfar kan snakke i telefon sammen. Og jeg er sikker på at det betyder meget for ham, at du fortæller at du savner ham. Jeg synes dit brev viser, at du er rigtig dygtig til at skrive. Mon det ville være rart for dig også at skrive et brev til din farfar? Det kan tit hjælpe at få sat ord på sine følelser, som man netop kan gøre grundigt i et brev.

Jeg tænker også på om du har spurgt dine forældre, om I kan tage en tur på besøg hos farmor og farfar? Også selvom det er to timer væk. Måske ville det være en god ting for hele familien at være samlet og kunne støtte hinanden, i sådan en svær tid. Der er nemlig intet i vejen med at vise sine bekymringer, og bede om andres støtte og trøst. For det er simpelthen en del af livet.

At en bedsteforælder bliver ramt af sygdom, er noget der rammer mange børn og unge. Og det er altid en svær oplevelse. Jeg tænker at det måske kunne være rart for dig at læse lidt om andres oplevelser, og måske få nogle råd til hvordan man tackler sådan en svær situation. Det kan du fx gøre på Brevkassens hjemmeside under 'Sygdom' og 'Sorg'. Det kunne også være, at du har en ven i skolen, der har oplevet noget lignende, som ville være rar at tale lidt med?

Jeg synes du lyder som en meget betænksom og følsom pige, og jeg synes allerede du klarer din svære situation rigtig godt. Du holder kontakten til din farfar, og dit brev til os er virkelig fint. Jeg håber mit svar kunne give dig lidt at tænke over.

Mange kærlige hilsner fra Børnetelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat