Brev

Min far slår min mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Det lyder til at du har været rigtig meget igennem og begynder at mærke en reaktion på det nu (ryster og ikke kan trække vejret). Derfor er det virkelig godt, at du reagerer på det. Og hvor er det godt, at du skrev til os.

Du tænker de helt rigtige tanker om at få fat i en anden voksen. Det er en rigtig god ide at tale med din lærer. Men du ved måske også godt, at når du gør det, så har læreren pligt til at fortælle det videre, så du kan få hjælp. Det virker på dit brev som om, at du godt ved, at det er meget voldsomt det, som din far gør.

Jeg forstår godt, du er bekymret for, hvad der kan ske med din far. På BørneTelefonen har vi talt med mange børn og unge, som har oplevet vold i deres familie. Og de fortæller os næsten altid, at de er bange for, hvad der sker med deres forældre, når de fortæller om det.

Mange elsker deres forældre samtidig med, at volden gør dem bange og kede af det. De ville sådan ønske, at der var en vej, hvor de kunne slippe fri af volden og stadig have deres forældre. Jeg fortæller dig det, for at du skal vide, at dobbelte følelser er almindelige i situationer som din.

Jeg ser også dobbelte følelser i dit brev, når du skriver, at din far tit er verdens bedste far. Det er også godt set af dig, at han kan have et problem med psykisk sygdom. Sygdom er heldigvis ofte noget, som kan behandles, så personen får det bedre.

Du frygter måske, at din far kommer i fængsel, men det er ikke sikkert – det kan også være, at han får en form for støtte til at stoppe med at bruge vold.

Hvis din kommune får besked om, hvad der foregår i din familie, så skal de undersøge det. Det er så op til kommunen at finde frem til, hvordan de bedst kan hjælpe din familie til et liv uden vold.

Det kan både være din familie får støtte (kan være familieterapi) eller at kommunen beslutter, at du i noget tid skal bo et andet sted. Det kan både være hos et andet familiemedlem, en plejefamilie eller en form for bosted.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad din kommune tilbyder i sager som din, så kan du kontakte din kommunes anonyme rådgivning. På BørneTelefonen kan vi hjælpe dig med at finde telefonnummeret, og du kan stadig være anonym hos os, så længe du kun fortæller din kommunes navn.

Du kan også få en Bisidder fra BørneTelefonen, som kan gå med dig til møder i kommunen. En bisidder er en voksen, som kan støtte dig i at få sagt det, som du ønsker at sige. Hvis du gerne vil have en bisidder, så kan du ringe eller skrive med os og bede om en bisidder. For at vi kan give dig en bisidder, skal vi vide, hvem du er. Det betyder også, at vi samtidig skal fortælle din kommune, om den vold, som du bliver udsat for.

Du er altid velkommen til at skrive på vores SMS eller chat. Du kan også ringe anonymt til os på 116 111. Det er dig, der bestemmer, om du vil have vores hjælp med at gå til kommunen. Du kan også vælge at tale med os anonymt – altså uden at vi går videre med noget. Vi kan nemlig KUN gå videre med det, hvis du fortæller os, hvem du er.

Jeg håber alt det bedste for dig og håber virkelig, at du finder en vej til mere hjælp, som er god for dig.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat