Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far siger at jeg ikke kan få nogle kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 14 år

Tak for din historie om at udseende ikke behøver betyde noget. Det er ikke mange i din alder, der tænker sådan. Hvor er det sejt, du tør være den du er, uden at lade dig presse til at bruge make-up.

Det er rigtig ærgerligt, din far reagerer som han gør. Det er synd, han får sagt, at du behøver gøre noget ud af dig selv. Det skal du nemlig helt helt selv bestemme. Det er vigtigt, at man føler sig tilpas med ens udseende – om det er med make-up eller ej. Når man føler sig tilpas, har man det med at få selvtillid. Og dét er noget der får andre til at kigge.

Du skriver, at du fik lyst til at løbe væk hjemmefra. Det er rigtig normalt at få det sådan, når det virker som om ens nærmeste ikke forstår en. Det kan derfor være vigtigt, at du snakker med din far. Måske kan det vise sig at handle om nogle andre ting. Det kan være din far gerne vil have, du viser at du er glad for julekalenderen fra dine bedsteforældre. Ved at snakke med din far, kan det være I forstår hinanden bedre. Du kan måske fortælle ham, at den udtalelse gjorde dig rigtig ked af det. Jeg tror din far synes du er smuk lige præcis som du er, og måske sagde han det lidt i sjov, men det kan være rigtig fint at få ham fortalt at sådanne udtalelser sårer, så det forhåbentlig ikke sker igen.

Måske har du nogen venner eller veninder, du kan snakke med? Det kan nemlig tit være rigtig rart at dele svære ting med gode venner. Måske er der endda nogen har stået i en lignende situation?

Jeg håber, du får snakket med din far og nogle veninder.

Venlig hilsen BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat