Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min far rejste fra mig

Hej jeg er en pige på 13 snart 14.

Da jeg var lille (3 år) slog min mor og far op. Jeg blev boende hos min mor og hun fik forældre myndigheden over mig. Det blev min far meget sur over og “kidnappede” mig, hvis man kan sige det på den måde. Men min mor viste ikke hvor jeg var og sendte derfor politiet efter os for at finde mig. Min mor fandt mig over en uge efter sammen med min far. Men der skete ikke noget med ham.

Da jeg så blev 7-8 år begyndte min far at rejse meget. Det blev oftere og oftere at han rejste. Der havde jeg også lige fået at vidde at jeg havde to storebrødre i et andet land og en storesøster i København. Jeg fandt ud af at han havde sagt til dem den gang de var små, at han skulle ud at rejse og ville komme hurtigt tilbage igen. Men det gjorde han ikke. Hver gang fik han bare en ny kæreste, et nyt barn og rejste så væk og gjorde det samme igen.

Jeg blev bange for at han også ville gøre det samme ved mig. Og det gjorde han. Lige inden jeg blev ti rejste han. Han sagde han ville komme til min fødselsdag men blev væk. Jeg sad på min fødselsdag og ventede på at han ville komme. Det var rent tidsspild.

Nu er jeg som sagt snart 14 og har haft så nemt ved tåre siden da.
Jeg har gået til psykolog, min mor, mine klassekammerater, mine lære og jeg har gået i støtte gruppe men intet har hjulpet. meget af det har gjort det være.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre jeg græder næsten hver dag på grund af det.

Jeg håber i kan hjælpe mig.

Og tak fordi i tog jer tid til at læse det her “brev”.

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 14 år.

Jeg kan godt forstå, at du føler dig svigtet af din far. Han har hverken behandlet dig eller dine søskende ordentligt.

Du fortæller, at mange mennesker har forsøgt at hjælpe dig, men du synes ikke rigtig, det har ændret noget for dig - måske tvært imod. Du græder stadig hver dag.

Jeg kender dig ikke, men jeg tænker på, hvordan dit liv ellers er? Føler du dig tilfreds med dig selv? Synes du, at du er noget værd? Har du gode veninder? Hvordan klarer du dig i skolen?

Jeg spørger dig, fordi hvis det har påvirket dit selvværd, så kan tårer godt være en genvej til kontakt med andre. Du kender sikkert til, at når du er ked af det, er der tit nogle, der vil hjælpe dig og trøste dig. 

Selv om det måske lyder mærkeligt, kan tårerne være en hjælp for dig til at holde kontakt til andre. 

Så på den ene side vil du gerne blive glad igen, og på den anden side kan det være svært at sige farvel til tårerne.

Som sagt kender jeg dig jo ikke, men det kan godt være forklaringen på, at den hjælp, du har fået, ikke virker.

Mit forslag til dig er, at du får en samtale med din mor og din lærer om, hvad du er god til. Og at du aftaler med dem, at du skal fokusere på det, der gør dig glad. Og så skal du øve dig hver dig på, at lægge mærke til, hvad der gør dig glad. Det kan være en god ide at skrive det ned, så du kan læse det senere.

Det er ikke nemt, men jeg tænker, at du vil have gavn af at gå den vej. Jeg håber, det vil lykkes for dig.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat