Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far og hans kæreste (men nu ex)

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 12 år,

 
Det er meget ubehageligt at se og høre sine forældre have sex eller røre meget ved hinanden. Så jeg kan godt forstå, at det er noget, der fylder i dine tanker.
Som jeg forstår det, så er din far ikke sammen med kæresten længere. Men du har brug for at snakke om det, fordi det er noget, du tænker rigtig meget på?  Måske har du ikke talt med andre om det?

Du skriver, at din far ellers er en helt normal far. Og det er jo faktisk også helt normalt, at han har fundet en kæreste, og at han har sex med hende. Men det er absolut ikke lige noget, man skal se se eller høre, når man er barn. Det er de voksne, der skal passe på børnene.

Hvis du har lyst til at tale med din far, kan du måske sige til ham, at du lige har brug for at sige, at det var ubehageligt, når ham og hans kæreste rørte meget ved hinanden – og at du også hørte dem have sex. Du kan fx sige, at du lige ville sige det, så han tænker over det, så du og din søster ikke skal se eller høre, hvad de voksne laver med hinanden. Det er nemlig ikke ok! Så ved han det, hvis han får en kæreste igen.

Det kan godt være svært at tale om sådanne ting. Måske har du mere mod på at tale med en anden. Det kan være, at du vil tale eller skrive det til din mor? Du kan tale med din mor om det eller vise hendes vores breve. Så forstår hun nok, at det er vigtigt for dig og måske har du brug for, at hun snakker godt med din far om det. Så ved din mor, at det er vigtigt for dig, at de finder ud af, hvad der er bedst at gøre.

 Du må også meget gerne ringe herind til BørneTelefonen 116111, hvis du har lyst til det.
 Vi vil også gerne snakke med dig om det hele – og hjælpe med at finde ud af, hvordan du kan snakke med dine forældre, hvis du har lyst til det.

 De bedste hilsner
 BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat