Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far har slået min bror.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13-årige

Alle har nok prøvet det du beskriver: en eller flere situationer, der bider sig fast –  og er særligt svære at slippe!

Jeg kan sagtens fornemme af dit brev, at du er en ‘tænker’. Det kan både have sine fordele og ulemper. Fordelene er, at du sikkert forstår mange ting og situationer, netop fordi du gennemtænker dem. Ulempen kan være, at du måske kan have svært ved at slippe ting – præcis som du beskriver.

Ud fra det du skriver, og din mors kommentar om at “det var afmagt”, så tænker jeg jo også, at det handlede om din fars følelse af ikke at kunne ‘trænge igennem’. Du skriver, at du fornemmer, at han skammer sig. Man må jo ikke slå børn i Danmark, og alligevel kan nogle voksne komme i en situation, hvor de kommer til det. Det føles jo skamfuldt.

Måske er grunden til, at det hænger fast, netop fordi det var noget din far ellers aldrig ville kunne finde på. Som barn har det sikkert gjort stort indtryk på dig, og både sindet og kroppen husker sådanne oplevelser.

De fleste oplevelser og indtryk udviskes med tiden. Du kan overveje om du alligevel skulle tage en snak med din far om det. Sig evt. noget i stil med: Jeg kan huske engang, du ikke vidste, hvad du skulle gøre og kom til, at slå. Kan du huske det far?

Nogen gange skal man “tage tyren ved hornene” – altså tale om det, som nager en. Du vil forhåbentligt opleve, at bare det at sige det højt hjælper. Din far lyder som en dejlig far, og han vil sikkert gerne tale med dig om det.

Jeg vil ønske dig en god snak med din far, og sender dig nogle gode tanker herfra.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat