Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far har fået en kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år.

Hold da op, hvor er du god til at fortælle om, hvordan tingene er for din far og dig.

Det lyder som om, at du har været meget åben overfor at lære din fars nye kæreste at kende. Det synes jeg er rigtig sejt, at du har. Det kan nemlig være rigtig svært, og specielt når ens forældre får en ny kæreste. Det kan også betyde en masse forandringer, ligesom du også fortæller om. Men du har prøvet at lære hende at kende, og det synes jeg er flot.

Jeg kan godt forstå, at du er ked af, at din far ikke har sagt direkte til dig, at han havde fået en ny kæreste. Det betyder meget, at man ved hvad der sker for ens forældre. Fx om ens far har fået en ny kæreste, om man lige pludselig skal flytte osv. Det er ting, som du bør have at vide, fordi det også påvirker dit liv.

Derudover synes jeg, at det er super flot, at du flere gange har taget kontakt til din far. Også selvom det har været svært ikke at høre fra ham. Har du mon prøvet at snakke med din far om, at du bliver ked af det, når du ikke hører fra ham? Især da han lovede at vende tilbage, når han havde snakket med sin kæreste om, at du kunne komme på besøg dernede. Jeg tror, at det ville være en god idé at sige til ham direkte, at du faktisk bliver ked af det, når du ikke hører fra ham, og da han ikke fortalte dig, at han havde fået en kæreste, og at han skulle flytte.

Måske kunne du også prøve at fortælle din far om de tanker du har om, hvordan du gerne ville være sammen med ham? Jeg kan godt høre på dig, at du har prøvet rigtig meget at holde dine egne behov og ønsker i baggrunden - og prøvet at glæde dig på din fars vegne. Det er en virkelig omsorgsfuld ting at gøre, og din far er heldig at have sådan en kærlig og tålmodig datter. Men det er altså også vigtigt, at der er plads til dine ønsker. Det er jo faktisk de voksne, der skal passe på dig - ikke omvendt. Der er rigtig mange børn i skilsmisser, som prøver at sætte deres egne ønsker i anden række. Måske fordi forældrene virker kede af det, når de bliver skilt. Men det er ikke meningen, at børn skal passe på de voksnes følelser.

Så udover at tale med din far, kunne det være en god idé at tale med nogen andre om det. Fx din mor eller mormor? Din mor kender jo din far, så måske ville hun være god at snakke med? Eller måske en god veninde eller en anden voksen, fx en lærer eller nogen i din familie, som ville være god at snakke med. 

Hvis du har brug for at tale med en anden voksen, er du også altid meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen. Vi kan måske hjælpe dig med at finde en god måde at få sagt til din far, hvordan du har det.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat