Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far er en idiot, eller forstår vi bare ikke hinanden? :(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 12 år

Tusind tak for dit brev. Jeg er ked af at læse, at du havde en følelse af ikke at blive taget seriøst på chatten. Det kan nogen gange være svært, når man skriver sammen at forstå hinanden helt rigtigt. Jeg håber, det bliver bedre her :-)

Du beskriver rigtig flot en række oplevelser med din far, der har gjort dig ked af det, og jeg synes, det er helt forståeligt, du er frustreret over det. Jeg tænker bestemt ikke, at du er en dum, forvirret eller skør teenager!

Jeg kan godt forstå, hvis du ikke har lyst til at se din far mere, (Sådan tolker jeg det, når du skriver, du ikke kan holde tanken ud om at skulle være hos din mor hele tiden...)

Det lyder som om, det også kunne være vigtigt for dig at få talt med din far om, hvordan du har det, så det kan blive rarere for dig at være hos ham? Men jeg kan forstå på dig, at du næsten ikke orker tanken, fordi du frygter, at han vil misforstå dig... 

Ville du mon kunne tale med ham om det, hvis du satte dig selv lidt op til det? Eller er der evt. en anden voksen, der kan hjælpe dig med at tale med ham om det? Det kunne fx være din mor, eller måske din papmor? Din farmor? Eller en helt anden?

Jeg tænker også, det kunne være en mulighed at vise det her brev og svar enten til din far, eller den du gerne vil have til at hjælpe dig? For her fortæller du jo meget fint om nogle af de ting, som går dig på.

Jeg tænker i hvert fald, det er vigtigt, at din far får at vide, hvordan du har det, og at I måske sammen finder frem til, hvordan det kan blive rarere for dig at besøge ham i weekenderne. Jeg kender jo ikke din far, så jeg ved ikke, om han vil være i stand til at ændre på sin måde at være på. Men nogle gange så kan forældre overraske en positivt, hvis man giver dem chancen...

Det kan være meget svært at få taget hul på sådan en samtale... Hvis du gerne vil have hjælp til det, er du meget velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116 111. Måske det vil være rarere for dig at tale med en rådgiver i telefonen, frem for at skrive med en? Så kan I nemlig bedre tale om fordele og ulemper, lægge mere præcise planer eller snakke om helt andre muligheder.

Jeg håber, du får hjælp, og det bliver rarere for dig at være hos din far.

Med venlig hilsen BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat