Brev

Min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Jeg forstår godt, at det kan virke sårende, at din far sammenligner dig med andre. Det lyder ikke spor rart, at du kommer til at føle, at du ikke gør det godt nok.

Nu ved jeg ikke, om dine forældre bor sammen, men måske kunne det være en idé at få en anden voksen til at få ham til at forstå, hvad du føler, når han siger det?

Måske din mor eller en bedsteforælder? Jeg synes det er rigtig flot, at du selv har taget snakken med ham, men når du ikke synes det virker, er det måske på tide, at en anden prøver at nå ind til ham.

Hvis du har mod på selv at tale med din far igen, så kunne du prøve at sige noget til ham i stil med: “Det gør mig rigtig ked af det, når du sammenligner mig med de andre børn. Det får mig til at føle, at jeg ikke gør det godt nok.”

Ved at fortælle ham, hvad du føler og tænker, kan du måske få ham til at forstå, hvad hans ord gør ved dig.

Det kan være at din fars sammenligninger er hans forsøg på at give dig mod på at prøve nye ting (eller hvad det nu kan være). Måske kunne du prøve at spørge ham, hvad han mener med, at han gerne vil have dig til at blive bedre til ting?

Du kunne jo også spørge ham, om han vil prøve noget andet end sammenligningerne – måske kan han hjælpe dig på andre måder? Måske har du for eksempel mere brug for at han lægger mærke til dine fremskridt og støtter dig i det?

Jeg håber, at du har fået nogle ideer til, hvordan du kan tale med din far igen eller med en anden voksen.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat