Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far

Min far lukker mig ude i minus grader hvis jeg svarer ham igen. Hvad skal jeg gøre?

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Det lyder bestemt ikke rart, at din far lukker dig ude i kulden, hvis du svarer ham igen. Det er rigtig godt, at du skriver herind, for det virker som om, at du gerne vil have fundet en måde at løse det på, så han ikke gør det mere.

Har du mon prøvet at tale med din far om det, når I ikke er uvenner? Fx på et tidspunkt, hvor han er rolig og prøve at fortælle ham, hvordan du har det med det og spørge, om I ikke kan gøre tingene på en anden og god måde. Eksempelvis, at det er ok ikke at have samme meninger, og ok at snakke sammen på en god måde om det. 

Der er nogle børn, hvor det er en hjælp at vise deres forældre, at de har skrevet til BørneTelefonen. Så kan man på en måde vise forældrene, hvor alvorligt det er for én. Det kan også være, du har en mor, du kan tale med først - så kan I måske tale med din far om det sammen? Det kunne også være en anden god voksen, du tænker vil være god at snakke med. Det kan være en lærer som kan hjælpe dig, så du ikke bliver lukket ude i kulden. Og som også kan hjælpe dig med at tale med din far om, at du gerne vil have, at I løser problemerne på andre måder. 

Jeg håber, du har mod på at få talt med en god voksen, så din far får hjælp til at forstå, at der er andre gode måde at snakke sammen. Det er tydeligt, at du ved, at det ikke er ok, at din far lukker dig ude i kulden.

Jeg håber, det bliver løst, for det er vigtigt, at du har det trygt og godt derhjemme. Det har du faktisk ret til at have.

Du er velkommen til at ringe eller sms'e på 116111, så kan vi snakke mere om det - også hvis det fortsætter på den måde. Men du er altid velkommen på BørneTelefonen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat