Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Det er godt, at du skriver til BørneTelefonen, for du har brug for at komme af med dine forvirrende tanker om dig selv og dit forhold til din far.

Det er ikke til at vide, hvorfor din far er begyndt at reagere anderledes over for dig. Du skal huske på, at det slet ikke behøver at have noget med dig at gøre. Måske er din far inde i en periode, hvor han selv har nogle problemer, så han ikke har det samme overskud til dig. Så du behøver ikke at bebrejde dig selv noget, men jeg kan godt forstå, at du både er forvirret og ked af det.

Du er nu 13 år og er blevet teenager. Jeg ved, der sker rigtig meget når man kommer i puberteten, både fysisk med kroppen men også psykisk. Det kan være med til at man føler sig mere trist af og til og samtidig er det normalt at man begynder ligesom at løsrive sig fra ens forældre og ikke altid være så enige med dem, som man var, da man var yngre. Jeg kan forstå du bor hos din far, og derfor kan det også tænkes han skal til at vænne sig til, han har en teenagedatter, ligesom du skal til at forholde dig til livet som teenager. Du er ikke længere fars lille pige, men en pige med meninger, holdninger og følelser. Måske du kan prøve at tage en snak med din far, en dag I hygger jer sammen, hvor du fortæller, hvordan det er at være dig lige nu. Måske og forhåbentlig vil han lytte og forstå dig lidt bedre?

Når jeg læser dit brev, tænker jeg dog, at det her går alt for meget ud over din trivsel. Jeg tænker også, at du har brug for, at din mor nu træder til og hjælper dig, så der sker en ændring. Det er rigtig godt, at du kan betro dig til hende, og at hun lytter til dig, men jeg tror også, at din mor må gøre noget, så du kommer til at trives bedre.

Det lyder som om, du har en mulighed for at komme til at bo hos din mor. Jeg vil foreslå, at du og din mor får snakket alvorligt sammen om den løsning. Hvis du beslutter dig for, at du vil bo hos din mor, er det dine forældre, der skal sørge for det.Og hvis de ikke kan blive enige, kan din mor kontakte Statsforvaltningen, som er det kontor, der hjælper med den slags. Du kan også godt selv kontakte Statsforvaltningen, for børn har det, der hedder initiativret.

Din fars bemærkning om, at hvis du flytter til din mor, skal du ikke regne med at flytte tilbage foreløbig, har forvirret dig. Det kan jeg godt forstå, og det er faktisk ikke i orden at sige sådan til dig. Men det viser, at han godt er klar over, at det ikke går så godt hos ham, og at du muligvis flytter fra ham. Jeg vil foreslå, at du prøver at glemme den bemærkning og mærker efter, hvad DU gerne vil.

Du skal vide, at hvis du har brug for at snakke med en rådgiver om, hvad du skal gøre, er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat