Brev

Min far

Hej bb 🙂

jeg er i en familie 2 søskende, mig, mor og far.

Men min far han er hele tiden sur på os og de har været skilt 1 gang før og min mor overvejer om de skal skilles igen.

For uanset hvad vi gør er han sur på os ;(

Kan jeg gøre noget vil bare ikke igennem en skillesmisse mere.

Mvh. En dreng pĂĄ 10 snart 11

Dreng, 10 ĂĄr
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng

Det må ikke være rart, at din far bliver sur på jer, uanset hvad I gør. Mon du føler, at han misforstår jer og ikke lytter til jeres forklaringer?

Jeg ved fra andre børn, hvor svært det er, når deres forældre ikke har det godt med hinanden og skal skilles. Jeg ved også, at mange tænker, at det er deres skyld. Mange forældre skændes nemlig om børn, opdragelse osv. Mon det er sådan hjemme hos jer også?

Du skal dog vide, at det aldrig er børnenes skyld. Det er heller ikke børnenes ansvar at sørge for at deres forældre fĂĄr det godt med hinanden igen. NĂĄr forældre ikke har det sĂĄ godt og tit skændes, glemmer de nogle gange at tænke pĂĄ, hvordan deres børn har det. Jeg tænker derfor at det mĂĄske var en god idĂ©, hvis du foreslog, at I holdt et familiemøde. AltsĂĄ at I alle sammen satte jer ned og snakkede sammen en dag, hvor I har god tid. Og en dag, hvor din far ikke er sur. 

Her kan I snakke om, hvordan I hver især har det. Og du kan fortælle, at du er bekymret for om de skal skilles. Hvis det er svært, hvordan du skal få det sagt, kan du vise dem det brev, du har skrevet herind og mit svar. Så kan du foreslå, at I mødes når de har læst det.

Måske det også er rart for dig at snakke med en anden voksen, om dine bekymringer? Måske har du en bedstemor, en tante eller en pædagog i Klubben, du kan snakke med? Der er nemlig mange børn, der er glade for at snakke med en anden voksen om det derhjemme. Den voksne har ofte nogle gode råd til, hvad de kan gøre. Og kan også samtidig trøste en, hvis man er lidt ked af det. Hvad tænker du mon om det?

Dine forældre er heldige at have en dreng som dig, der tænker så meget over, hvordan jeres familie har det. Jeg håber, du vil skrive til os igen eller ringe, hvis du skulle få brug for det. Jeg ønsker dig alt det bedste med på vejen.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode rĂĄd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat