Brev

Min bror

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 12 årig pige

Hvor er det godt, at du valgte at skrive herind, for at få et godt råd.

Nogen gange, når der sker ting i familien går det ud over andre ting. Som du selv skriver har du “mistet” den storebror, du havde før han fik en kæreste. Det er en sorg og et savn fra din side, som er så forståeligt – hvem ville ikke savne det?

Det er rigtig ærgerligt, at han kalder dig grimme ting, og du føler han er upassende. Selvom din mor siger, at han bare er teenager, skal du ikke finde dig i at blive kaldt grimme ting eller bliver slået. Når du er hjemme hos dig selv, skal du kunne føle dig tryg og godt tilpas.

Jeg vil foreslå, at du taler med din mor igen. Fortæl hende hvor ked af det du bliver, når din bror behandler dig på den måde. Fortæl hende at du savner din “gamle” storbror, som lavede hyggelige ting sammen med dig.

Samtidig må du nok finde dig i, at din storebror også bruger sin energi på andre ting. Når søskende bliver teenagere sker der mange forandringer med dem. Forandringer som de også selv skal vænne sig til.

Man siger nogen gange, at teenagere er uden for rækkevidde i en årrække – det betyder egentligt bare, at de er optaget af dem selv og deres venner.

Men det er selvfølgelig ikke en undskyldning for, at behandle alle andre dårligt – men det kan være en forklaring.

Hvis du har mulighed for at tale med din storebror, kunne du måske forklare ham, at du savner at lave ting sammen med ham. Måske tænker han slet ikke over det.

Det kan være rart at tænke på, at din brors ændrede opførsel ikke betyder,  at du har mistet ham ‘for evigt’. De allerfleste oplever at finde sammen med deres søskende igen på et senere tidspunkt.

Du er også velkommen til, at ringe ind til børnetelefonen og tale med en af vores rådgivere. De kan tale det hele igennem sammen med dig, og give dig nogle flere ideer til, hvad du kan gøre.

Kærlig hilsen

børnetelefonen

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat