Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min bedste ven bliver slået

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære J.

Tak for dit brev. Det er rigtigt godt, at du gerne vil hjælpe din bedste ven. E. er rigtig heldig at have dig som ven, da du både trøster ham, når det bliver svært, men også fordi du måske kan hjælpe med til, at det bliver stoppet. Der skal hjælp fra voksne til for at få det stoppet, men du kunne måske være den, der gør voksne opmærksomme på problemet?

Nu ved jeg ikke, hvor du kender E. fra, og om I måske går på samme skole? Hvis I går på samme skole, kunne du overveje at fortælle en lærer fra skolen om, at E.’s far slår ham. Hvis I ikke går på samme skole, har du også mulighed for at henvende dig til kommunen, hvor E. bor og fortælle dem, hvad der sker hjemme hos E. Måske kunne det være en god idé, at du også vender sagen med dine forældre? De kan måske hjælpe dig med at fortælle kommunen om volden hjemme hos E. Og måske kan de også være med til at støtte E.

Du har også mulighed for at kontakte BørneTelefonen, som også gerne vil hjælpe med at fortælle det til kommunen. Måske kunne du også give E. nummeret til BørneTelefonen og opfordre ham til at ringe?

Måske er E. bange for, at det kommer frem, og har måske bedt dig om ikke at sige det til nogen. Hvis det er sådan, tror jeg, du skal fokusere på, at E. ikke selv kan få stoppet volden fra sin far, men har brug for hjælp. Og de voksne kan kun hjælpe, hvis de ved, hvad der foregår. Måske har E. fortalt dig nogle detaljer, som du ikke har lyst til at fortælle videre. Så kan du nøjes med at fortælle om det, du selv har oplevet mellem E. og hans far, da du var hjemme hos E.

Jeg ønsker al mulig held og lykke med at få løst situationen, så E. får det bedre. Har du brug for flere ideer til, hvad du kan gøre, må du endelig ringe eller skrive – vi vil meget gerne hjælpe både E og dig. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat