Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mave? konfirmation?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige med ar

Dejligt at høre, at du glæder dig til din konfirmation. Dit brev gør mig dog i tvivl om, hvilket problem du gerne vil have hjælp til: Er det afsløring af dine ar pga. konfirmationskjolen? Eller er det, at du er begyndt at cutte?

Hvis kjolen er problemet, så er løsningen, at du må finde en anden, som skjuler din krop mere og ikke kræver hjælp fra din mor.
Jeg tænker bare, at det egentlige problem her er, at du skærer i dig selv. Men jeg er meget usikker på, om du er enig?

Min erfaring er, at cutting ofte skyldes, at der er nogle følelser eller begivenheder i ens liv, som man ikke ved hvordan man får tacklet. Cutting bliver en måde, at flytte opmærksomheden fra det svære eller ubehagelige, til en fysisk smerte man selv kan styre. Kan du mon genkende dette? Er der ting i dit liv, som du ikke kan holde ud? Eller noget du tit er trist over?

Hvis du føler, at du genkender noget af det jeg skriver, så skal du overveje snart at få hjælp. At komme ud af cutting, kan for nogle unge være virkelig svært. Særligt hvis de ikke får talt med nogen om hvorfor, eller hvornår de skærer i sig selv.

Måske vil du føle, at jeg provokerer lidt hvis jeg siger, at det på en måde vil være positivt, at din mor ser dine sår og ar. Jeg tænker, at du i virkeligheden har brug for hendes omsorg – men hvad mener du selv?

Dine ar vil nok chokere hende. Men hun vil sikkert hellere vide hvordan du har det, og have mulighed for at hjælpe dig, end ingenting at vide. Tror du ikke?

Hvis du ikke kan forestille dig, at tale med din mor, så kan du også få hjælp andre steder. Du kan f.eks. ringe anonymt til LMS, Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser & Selvskade, som har en gratis telefonrådgivning. Dér ved de meget om cutting, og kan hjælpe dig, hvis du ønsker det. Læs mere om LMS her http://www.lmsos.dk/kan-vi-hjaelpe-dig/jeg-skader-mig-selv/ 

Vi vil naturligvis også gerne snakke med dig her på BørneTelefonen, hvis du foretrækker det.

Jeg håber, uanset hvad, at du får en dejlig konfirmation. Det har du fortjent.

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat