Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mangel på forståelse fra mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 19 år,

Jeg kan godt forstå din frustration over din mor. Du er ikke alene om at have det sådan. Det kan være svært at vokse op og opdage, at ens forældre ikke er sådan, som man ville ønske, de var. Man kan føle stor skuffelse, og man kan også føle sig meget alene, og føle, man ikke er på bølgelængde med sin egen familie. Måske kender du det?

Som du er inde på, kan man ikke lave så meget om på et voksent menneske – og slet ikke, hvis det ikke er et ønske for personen selv at skulle ’laves om’. Men man kan arbejde på at blive bedre til at snakke sammen og forstå hinanden. Det kræver ’bare’, at begge parter vil det.

Det virker som om, du ved en masse om, hvad der sker mellem mennesker, og hvorfor personer handler og er, som de er. Men uanset, hvor meget man ved, kan man sommetider have brug for hjælp af en person, som står helt uden for situationen. Det kunne f.eks. være en psykolog. Han/hun vil kunne give dig råd og værktøjer til at tale med din mor, og til at komme igennem svære følelser.

Det kan være dyrt at få hjælp af en psykolog, men i nogle tilfælde kan man få en henvisning til en psykolog af sin læge. Hvis man får det, er det billigere. Måske har du lyst til at bestille en tid hos din læge og snakke med ham/hende om muligheden for at snakke med en psykolog? En anden mulighed er at du kan få anonym og gratis rådgivning i din kommune - åben anonym rådgivning (hedder den måske i din by?). Faktisk kan man som familie også møde op eller ringe og aftale en tid, så kunne I sammen tale med en rådgiver. Hvis du tænker at det er muligt.

Ellers kan det også være, at du har lyst til at ringe til os på BørneTelefonen og vende det hele. Selvom du allerede har skrevet et brev, kan det være rart at tale med nogen om det. Nogle gange kan en samtale være en stor hjælp i sig selv. Måske snakker du allerede med din kæreste om det? Det kan nemlig også være en støtte.

Det lyder som om, at du har fået en helt anden opvækst med nogle helt andre muligheder, end din mor har. Når ens liv har været så forskellige, kan det sommetider være ekstra svært at forstå hinanden. Men det kan lade sig gøre. I nogle tilfælde kræver det ’bare’ tid og tålmodighed og forståelse. Og hvis man har mulighed for at tale med nogen, f.eks. en psykolog, der kan hjælpe én på vej, kan det være en stor hjælp.

Uanset hvad, lyder det som om, at din mor elsker dig og bekymrer sig om dig. Kunne hun også være stolt at det, du allerede har opnået? Det kommer måske bare ikke til udtryk på den måde, du synes ville være mest naturlig. Men det kan alligevel være enormt vigtigt at huske sig selv på at se, at ens mor faktisk prøver sit bedste, og at hun elsker én – bare på sin helt egen måde. 

Du er meget velkommen på telefonen og chatten! Vi vil meget gerne snakke mere med dig, hvis du har brug for at vende det hele eller hvis du har brug for nogle råd.

De kærligste hilsner
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat