Brev

Mad

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret. Dit svar kommer her:

Kære pige på 13 år,

Det lyder som om, at dine tanker om kroppen og dit udseende har fyldt meget længe. Hvor er det godt, at du skriver nu.

Jeg kan godt forstå, hvis du synes det er svært at sikre et sundt liv med den rigtige kost. Det lyder som et enormt stort ansvar for én på 13 år. Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært.

Alle børn har faktisk ret til den bedst mulige fysiske sundhed – og det er dine forældres ansvar, at du får sund og nærende mad. På dit brev lyder det som om, at de måske kunne have brug for lidt råd til, hvordan de kan hjælpe dig. Det er ikke alle forældre, der har helt styr på det – og derfor kan det være en god idé at tale med andre voksne.

Det kan fx være dine lærere. Du kan måske bruge denne guide, hvis du har brug for råd til hvordan du kan få det sagt.

For at få gode råd til kroppen er det også vigtigt, at du taler med én, der kan se dig og stille spørgsmål. På den måde ved personen flere ting, som er vigtige for at kunne hjælpe netop dig. Måske din lærer vil kunne hjælpe dig med at kontakte sundhedsplejersken på din skole.

Din sundhedsplejerske ved også en helt masse om kost og sundhed. Du kan også selv gå forbi han/hendes kontor, hvis du har mod på det. Hvis du er mere tryg ved lægen, kan du også ringe til din læge. Du finder nummeret bag på dit gule sygesikringskort.

Måske du kan fortælle dine forældre, at du har brug for hjælp til spisningen og dit forhold til mad. Det kan være, at de kan tage med dig til lægen.

Jeg bliver nemlig bekymret for dig, når du skriver at du ikke spiser i skolen, og kun spiser brocoli og kartofler resten af dagen. Det er tydeligt for mig, at du har brug for hjælp.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat