Brev

Må ingenting

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årige pige

Jeg kan sagtens forstå, at du er frustreret over, at dine forældre bestemmer nogle ting for dig. Det er rigtig ærgerligt for dig, at du ikke kan være sammen med dine kammerater om de ting, som I synes er sjovt.

Samtidig er det jo forældres ansvar at passe på deres børn. Og selv om det ikke virker sådan, er jeg sikker på, at de gør det, fordi de elsker dig og ikke vil have, at der sker noget med dig.

En ide kunne måske være at invitere nogle af dine kammerater hjem til dig, så dine forældre kan se, at de er søde og fornuftige.

Måske kunne du også tale med dine forældre om, at du godt kan forstå, at de vil passe på dig, men at du også gerne vil være sammen med kammeraterne. Så kan I eks. aftale, at du ringer og sms’er om, hvor du er, hvem du er sammen med og hvor du går hen bagefter. Og I kan lave en fast aftale om, ”hvad nu hvis”.

Som forberedelse til snakken kan du måske tale med dine veninder om, hvad de har af aftaler med deres forældre. Åå den måde får du en ide om, hvad de andre må og ikke må.

Rigtig god fornøjelse og de bedste sommerhilsner fra

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat