Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Må ikke overnatte ved min kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 19 år

Hvor er det godt, at du skriver til os. Jeg kan se, at du ikke må overnatte hos din kæreste for dine forældre. Det kan jeg godt forstå, at du synes er irriterende. Selvfølgelig ville det give mening for dig at være der, når han bor for sig selv og der er så langt derhen.

Jeg kan dog godt forstå, at du også gerne vil have, at dine forældre synes, at det er i orden. Jeg vil gerne give dig et par råd med på vejen.

Du skriver, at I har været kærester i tre måneder, men han har ikke være hjemme hos dig. Betyder det så også, at dine forældre ikke har mødt ham? Som forældre vil man gerne passe på sit barn – også selvom hun er blevet en ung kvinde på 19 år. Derfor kan det virker “utrygt” at sende hende hjem til en, som man ikke ved hvem er overhovedet. Giver det mon mening for dig?

Derfor tror jeg, at det ville være en god idé, at dine forældre mødte din kæreste. Så kan de måske se, at han slet ikke er farlig og at I er glade for hinanden. Måske kan det gøre, at du ikke føler, at de er sure hver gang du skal hjem til ham.

Du skriver, at du ikke har lyst til at gøre dine forældre sure og skuffede over dig, men at du samtidig overvejer at overnatte der uden dine forældres tilladelse. Det kan jeg godt forstå. Det er altid rart at blive opbakket i de valg, man træffer. Og når man har fundet en kæreste, som man er glad for og har lyst til at være mere sammen med, så vil man selvfølgelig også gerne have opbakning til det.

Derfor tænker jeg, at du måske kan sætte dig ned og snakke med dine forældre om det en dag. Fortælle dem, at det gør dig sur og ked af det, at du ikke føler, at du har deres opbakning. Du kan måske sige, at din kæreste gør dig glad og du har lyst til at bruge mere tid sammen med ham. Og fordi der er så lang transporttid, vil det give god mening at sove der en gang i mellem.

Jeg kan godt forstå, hvis det er svært at starte sådan en snak med dem. Mange unge synes, det er nemmere at skrive et brev eller vise det brev de har skrevet til os og vores svar. Er det mon en mulighed for dig?

Du spørger om du skal begynde at overnatte hos din kæreste uden dine forældres tilladelse. Det er jo sådan, at man er myndig, når man er 18 år og derfor må bestemme selv. Men eftersom du bor hjemme hos dine forældre, så vil de selvfølgelig have en holdning til de valg, du træffer. I princippet må du selv bestemme, hvor du sover henne, så det er en mulighed for dig. Det kan du jo også fortælle dine forældre, hvis de holder fast i, at du ikke må overnatte hos ham.

Du kan sige, at deres tilladelse betyder meget for dig og det gør dig ked af det, hvis de ikke vil give dig den, men at du er voksen nok til selv at bestemme det.

Jeg tænker, at du først skal arbejde på, at dine forældre lærer din kæreste bedre at kende. Så kan det være de løsner lidt op og snakken bliver nemmere. Er det mon en mulighed for dig?

Du har været virkelig god til at fortælle om din situation i dit brev. Jeg tænker, at du skal blive ved med at tale om din situation og prøve at få en ordentlig snak med dine forældre. Måske ender det med, at de ser, hvorfor du er glad for ham og giver dig lov til at overnatte der.

Jeg håber, at du kan bruge mine råd. Ellers er du altid velkommen til at skrive igen eller ringe til os på 116111.

De bedste ønsker

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat