Brev

Må ikke kende min Biologiske far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årig pige

Jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil lære din biologiske far at kende. De fleste syntes, at det er interessant hvor man kommer fra og har brug for, at have kendskab til sine rødder.

Din mor har sikkert sine grunde til at passe på dig. Men du har brug for at vide mere om din biologiske far. Derfor vil jeg vil foreslå dig, at tage en snak med din mor.

Fortæl hende, at du er glad for den familie du har og elsker dem, og at du samtidig er nysgerrig efter viden om din far. Fortæl hende hvad det betyder for dig, og om hun vil være sammen med dig om det.

Spørg om hun vil fortælle om din far - måske har hun nogle billeder, hun kan vise dig. Har du brug for mere viden eller bare gerne vil i kontakt med din far, kan du sammen med din mor overveje om du skal ophæve blokeringen. Hvis din mor er nervøs for jeres kontakt, kan I måske lave nogle regler sammen om den kontakt, du kan have med din far. Eksempelvis at du kun skriver med ham, at din mor får at vide, hvis han gerne vil mødes med dig. 

Jeg håber, at du og din mor finder ud af, hvad der er bedst at gøre - så nysgerrigheden ikke bliver til noget, du holder hemmeligt og gemmer indeni. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat