Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Må ikke flytte tilbage.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

1000 tak for dit brev og dine søde ord. Det er dejligt at høre, at du føler, at vi gør god gavn, og at du kan bruge os. Det betyder rigtig meget for os!

Jeg kan godt se, at det er en rigtig svær situation, du står i. Dels har du brug for at tale med dine forældre om det, for det er jo dem, der skal give dig lov til at flytte tilbage, hvis det ender sådan, og dels er det også dem, du ikke tør tale med, fordi de bliver sure, når du prøver.

Sådan er det nogle gange med forældre. Nogle gange er de, de bedste i verden, og andre gange føler man ikke, at de forstår én. Det har vi alle prøvet.

Det lyder som om, at det er for svært at få en god samtale om det, som det ser ud lige nu, derfor synes jeg i stedet, at du skal skrive et langt brev til dem, hvor du forklarer alle dine tanker og følelser; forklarer om dit savn og din tristhed; forklarer, hvordan det påvirker din dagligdag og forklarer om din følelse af at stå udenfor noget, du rigtig gerne ville være en del af.

Og så er det supervigtigt, at du får at vide, hvorfor de besluttede, at du skulle flytte skole, så du også kan prøve at forstå det fra deres side. Og så du kan være med til at forklare det, de måske er i tvivl om eller ikke kunne lide ved den gamle skole.

Selvom det føles helt forkert, at de har flyttet dig over på en ny skole, så tænker jeg, at de har gjort det i allerbedste mening; altså fordi de tænkte, at det ville være godt for dig.

I den forbindelse er det super vigtigt, at I får talt om, hvordan det så er gået. Nogle gange udarter tingene sig jo anderledes, end man regner med, og så må man se på det igen; man evaluerer. Og det kan dit brev være med til at tage hul på. Jeg synes, at du skal fortælle dem (i brevet), at du bliver ked af, at de bliver sure, når du prøver at tale med dem om det. Og du skal fortælle dem, at det får dig til at blive bange for at bringe det op. For sådan skal det jo ikke være. Du skulle gerne kunne tale med dem om både dine glæder, sorger og bekymringer.

Jeg håber, at du synes, at min idé med at skrive et brev er en god idé. Og du kan jo tage udgangspunkt i det brev, du har skrevet herind og i det svar, jeg har givet dig.

Jeg håber meget, at det lykkes dig at få løst problemet på en måde, hvor både du og dine forældre er tilfredse med løsningen.
Jeg vil i hvert fald ønske dig kæmpe held og lykke med det! Masser af kærlige tanker og håb herfra!

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat