Brev

Lorteliv

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Dit svar kommer her:

Hej med dig,

Det ser ud til at vi har modtaget dit brev to gange, så du får nu vores svar igen:

Jeg læser dit brev som et digt, et meget smukt skrevet digt. Samtidig læser jeg det også som at du har det rigtig svært. Måske er det en måde for dig at få det hele ud på?

Jeg læser også at du har problemer med dine forældre, jeg læser det som om du og din far kan have mange konflikter, som om din mor ikke er en del af dine hverdag, som om at du har det svært i skolen med den del fravær? Hvis det er tilfældet er det alt for mange svære ting at gå med alene.

Jeg tænker du har brug for en voksen i dit liv, der kan guide dig igennem alle disse udsagn du kommer med her. Jeg håber rigtig meget der er en voksen i dit netværk, du kan vise dit smukke digt til.

Alle disse følelser du går med, er alle helt ok og faktisk ganske normale og hører teenagelivet til. Men jeg synes du skal vise det til nogen. Måske du kan vise det til din lærer sammen med dette svar?

Jeg læser ikke rigtig nogen spørgsmål i dit brev, bare et smuk digt der rigtig flot får givet udtryk for at du går med en masse, jeg tænker vil være godt for dig at dele med nogen.

Jeg vil sende dig et kærligt vindpust, hen mod en tryg voksen, måske en lærer du har, der kan lytte til dig og rumme dig. Og er det også svært, så skriv endelig igen, gerne med hvad du har brug for, for at kunne gå til en voksen. Du er også velkommen til at ringe til vores dygtige og søde rådgivere på BørneTelefonen på 116111.

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Henvisninger Selvmordstanker

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat