Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

løbe hjemmefra?

hej børnetelefonen.

jeg er en pige på 13 år, og jeg har virkelig svært ved at bo hjemme.

jeg er meget moden af min aller at være, og kan sagtens passe på mig selv.

jeg overvejer rigtig tit om jeg skal løbe hjemmefra, eller købe en flybillet og så flyve langt væk.

jeg bliver behandlet rigtig dårligt af min veninde, mine forældre bahandler mig som en lille pige, hvilket jeg ikke er.

jeg vil selføgelig gerne prøve at få styr på de her ting, så jeg ikke løber hjemmefra, men på den anden side tror jeg bare jeg ville elske det.

det skal lige siges jeg ikke har prøvet det her før så i ikke tror jeg er helt crazy.

en dag vil jeg bare gerne skrive et brev hvor der står noget med at de ikke skal være bekymrede og at jeg kommer tilbage eller noget lign.

jeg gider nemlig ikke alt det med at blive efterlyst osv

jeg håber i vil forstår hvordan jeg har det og læse mit brev

kh pige på 13 år

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Jeg kan virkelig mærke, hvor meget du har brug for, at blive set på, som moden og ikke som en lille pige.

Du er 13 år, og du er sikkert godt i gang med din pubertet. Du har brug for at løsrive dig fra dine forældre og brug for at vise, at du kan passe på dig selv. Du skal vide, at du ikke er den eneste 13 årige, der har lyst til at være selvstændig og måske oven i købet har lyst til at løbe hjemmefra.

Men det må kunne lade sig gøre, at få dine forældre til at se lidt anderledes på dig  på en bedre måde end ved at stikke af. Forældre skal også lige forstå, at deres datter er på i ungdomen. Det kan tage lidt tid at forstå. Hvad med at sige til dem, at du gerne vil have en alvorlig snak med dem, hvor du fortæller dem, hvordan du har det? At du har brug for, at de ser dig, som en moden pige på 13 år, der kan en masse selv. Du kan fx fortælle dem, at du har lyst til noget tid for dig selv, hvor de ikke blander sig.  Måske har du lyst til en lille ferie eller tur, hvor du er dig selv? Hvor du selv bestemmer hvorhen og hvordan, og hvor du ikke skal have det store sikkerhedsnet spredt ud under dig. Måske har du lyst til at tage ud sammen med nogle venner, hvor jeres forældre selvfølgelig ved lidt om, hvor I er, men hvor I selv arrangerer og tilrettelægger det hele?

Jeg tænker, at dine forældre ikke har set, at du er ved at være stor og selvstændig. Det må du prøve at snakke med dem om og vise dem. Måske kunne du vise dem dette brev som en optakt til en snak?

Det lyder også, som om du kunne have brug for at snakke med nogen om din veninde, som behandler dig rigig dårligt. Mon du har andre veninder, som du kunne snakke med om det? Du kan jo også altid ringe til os på BørneTelefonen på 116 111 og få en snak og nogle råd til, hvordan du skal tackle hende.

Jeg synes, det er meget ordentligt af dig at tænke på, at du ville skrive et brev til dine forældre,hvis du skulle løbe hjemmefra, så de ikke skulle bekymre sig så meget, og så du kunne slippe for alt det med efterlysning osv. Det, at du tænker så langt, viser netop, at du ikke er en forvirret lille pige, men en tænksom og omsorgsfuld person, der ikke vil gøre dine forældre bange. Jeg håber, at du vil kunne forklare dem, hvordan du har det, og at det vil få dem til at tænke lidt over tingene. At løbe hjemmefra er ikke en god idé, så hellere lave en aftale om tage på besøg hos nogen.

Jeg ønsker dig held og lykke med den snak du skal have med dem.

Mange kærlig hilsner fra BørneTelefonen.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat