Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lillesøster har fået menstruation før mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej K

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det er forvirrende at menstruationen kom og så forsvandt igen. Derudover kan jeg forestille mig, at det føles underligt, at din yngre søster nu har sin menstruation regelmæssigt, og at din menstruation for tiden ikke er der. 

Selvom det kan virke mærkeligt, er det faktisk meget almindeligt i din alder at opleve, at menstruationen ikke er regelmæssig. Det er noget hormonerne i kroppen styrer. Derfor vil nogle piger opleve, at menstruationen kommer tidligt og hurtigt bliver regelmæssig, men andre vil opleve, at den kommer sent og at det tager tid før, den bliver regelmæssig. Der vil også være forskel på, hvor meget man bløder, og hvor mange dage menstruationen varer. 

Udeblivende menstruation kan dog også handle om, at man har tabt sig meget eller i en periode føler sig stresset. Er der mon noget i dit liv, der gør at du føler dig presset? Har du ændret madvaner eller tabt dig? Hvis du ikke tænker, at det er tilfældet, tror jeg, at det blot er hormonerne i kroppen, der er årsagen til, at menstruationen ikke er kommet. 

Hvis du stadig er bekymret eller usikker, tænker jeg, at det er en god ide at tale med skolens sundhedsplejerske eller egen læge.

Her i Brevkassen kan du finde andre pigers breve om menstruation. Måske kunne det være rart for dig at læse nogle af dem. Og på www.privatsnak.dk vil du også kunne læse mere om menstruation, hormoner og pubertet.

Jeg ønsker dig alt det bedste

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat