Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lillebror med autisme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du skriver. For det kan nemlig være svært at være søster til en dreng med infantil autisme. Og selvom din bror naturligvis får en del opmærksomhed, har du også behov for at blive set, elsket og forstået.

Det er tydeligt, at du ønsker et bedre forhold til din lillebror. Og det tror jeg heldigvis godt, at I kan få. Men der er et par skridt, jeg tror, du skal tage, for at I når derhen.

For det første tror jeg, at du skal minde dig selv om, at det ikke er din brors skyld, at han får så meget opmærksomhed. Hans diagnose gør, at han skal have en del opmærksomhed. I skal bare begge have opmærksomhed. Måske kunne du minde din far om det – evt. ved at skrive et brev til ham?

Jeg tror også, det er vigtigt, at du prøver at undersøge, hvad din lillebror går op i og hvad han interesserer sig for. Måske ville du finde ud af, at I har nogle fælles interesser, som kan bringe jer endnu tættere sammen?

Du fortæller i brevet, at du ønsker at bo hos din mor hver 2. uge. Det er vigtigt, at du er med til at finde den bedste løsning – og det er vigtigt, at du og dine ønsker bliver hørt. Du har en mulighed, der hedder ”Barnets Initiativret”. Ved at benytte den, kan du bede Statsforvaltningen om at indkalde dine forældre til et møde om samvær. Hvordan du gør det, kan du læse mere om her: https://bornetelefonen.dk/skilsmisse-initiativret-b%C3%B8rn

Det lyder som om, at din far skal mindes om, hvordan han også passer godt på dig, nu hvor han skal bruge noget ekstra tid på din lillebror. Det kan bl.a. være noget, du kan fortælle Statsforvaltningen om. Måske du også kan tale med en anden voksen om, hvad du mangler og har brug for, når du er ved din far. Det kunne være din mor, din farmor, din lærer eller måske en faster?

Jeg håber, at du har lyst til at afprøve nogle af idéerne. Jeg er sikker på, at det kan lykkes dig og din lillebror at få et bedre forhold til hinanden. Jeg tror, at alle forældre inderst inde ønsker at finde de bedste løsninger for deres børn. Og derfor tror jeg på, at I sammen kan finde en løsning om din bopæl, som I alle kan trives med. Til sidst skal du vide, at du altid er velkommen til at skrive eller ringe. Vi vil meget gerne snakke med dig – også hvis du har behov for at vende nogle tanker om din udredning.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat