Brev

Lille søster problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 12 år. 

Det er ikke særlig rart, at din lillesøster er sur og ikke er sød i mod dig. Det lyder til, at du er lidt bekymret for din lillesøster. Også fordi dig og din mor opdagede, at hun ikke smiler på billeder efter I er flyttet. Mit råd til dig er, at du skal snakke med din mor om det. Du skal fortælle, hvad du oplever og hvordan du synes din lillesøster er over for dig. Du skal ikke gå alene og bekymre dig om, hvad der er galt. Det vil være godt, at din mor også taler med din lillesøster om, hvordan hun har det. Måske er der noget, som hun har det dårligt med. Det vil også være godt, at I alle tre taler sammen. På en god måde og taler om, hvordan I ønsker I skal have det sammen. Og hvordan det kan blive rart at være sammen.

 Det er også forældres ansvar, at få snakket med børn om der er noget galt. 

Det kan godt være, at din søster stadig er ked af, at I er flyttet. Hvis hun synes det og har det lidt svært, så går det nogen gange ud over dem man aller bedst kan lide.Ofte er det dem derhjemme. Det lyder til, at det desværre er dig, det går udover. Det er slet ikke okay. Så derfor skal dine forældre hjælpe din søster, så hun kan blive gladere. Men det ikke dig, der skal tage ansvaret. Det er dine forældre. Så det er vigtigt, at du fortæller dem det. Hvis det er nemmere for dig, kan du vise dem, det fine brev du har skrevet herind til BørneTelefonen. 

Du kan prøve ikke at opsøge din lillesøster så meget. Måske sige hej og smile til hende. I stedet kan du finde på nogle sjove ting selv. Så tror jeg, at din søster vil komme til dig. På den måde vil det blive, når hun er klar til at lege og lave ting sammen med dig. Nok mest når hun er glad. Ellers kan det være, hvis hun er sur, at hun bliver glad, når hun får lov til at lege med dig. 

Det kan sagtens være, at det også har noget med hendes veninder at gøre. Hvis hun ser de ikke er særlig søde ved deres søskende, så kan det sagtens smitte af på hende. Måske er der en hård stil i klassen og mellem veninderne. Men det er igen noget dine forældre skal snakke med hende om. Så husk at fortæl dem det. 

Du lyder til at være en dejlig storebror, som holder meget af sin lillesøster.

Jeg håber, I finder ud af, hvordan det bliver rart at være sammen som søskende igen.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen. 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat