Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lidt af alt vel.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Jeg er rigtig glad for, at du har skrevet til BørneBrevkassen og fået fortalt om dit liv. Jeg ved godt, hvor svært det er at komme i gang med at fortælle, når man som du, har det dårligt hele tiden.

Der er sket mange ting i dit liv, der gør, at det er så svært lige nu. Jeg tænker, at din bedstefars død i starten af december måske har været den ekstra ting, der har fået dig til at føle, at du ikke orker noget.

Men heldigvis orkede du at skrive brev og bede om hjælp. Det er godt!

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du nok er ret alene med dine problemer, og måske isolerer du dig, fordi du er flov over, at du cutter..? Når man cutter, er det et forsøg på at klare den indre smerte her og nu, men som du måske har opdaget, hjælper det dig ikke på længere sigt.

Du er også bekymret over, om du er ved at få bulimi, du har det svært i skolen, du føler dig ensom og føler, at du ikke er noget værd, og du græder hver aften.

Så der er mange grunde til at bede om hjælp.

I mit svar vil jeg vælge at tage udgangspunkt i, at du cutter. Når man cutter og gerne vil holde op, er det aller vigtigste at få fortalt om det. Jeg ved godt, at du skriver, at du ikke kan fortælle det til nogen, men du har nu fortalt det til mig i dit brev, og måske er du klar til næste skridt..?

Det aller bedste er, hvis du kan snakke med en person, du har tillid til. Det kan være en stor lettelse at få sagt det højt til nogen, der lytter.

Hvad mon du forestiller dig, der sker, hvis du fortæller, hvordan du har det?

En en anden god mulighed er, at du kontakter LMS ( Landsforeningen Mod Selvskade), der har flere forskellige tilbud om hjælp. Du kan finde dem på

www.selvskade.dk.

Her kan du også læse om andre unge i samme situation som dig. Du er nemlig ikke alene.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe eller sms'e til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på UngeChatten, hvis du gerne vil snakke videre med en rådgiver her.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

 

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat