Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Læs

Jeg bor ved min mor og jeg er 3 dage ved min far og 11 ved min mor

nongen gange når jeg er hjemme ved min mor og de taler i telefon sammen kan jeg høre at de skændes og jeg er alt tid lidt bange får at de en dag aldrig vil snakke sammen igen.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

skal jeg blande mig imens de taler i telefon eller hvad?

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Det er en rigtig god idé, at du har skrevet til BørneTelefonen. Jeg kan godt forstå, at det er svært at finde ud af, hvad du skal gøre.

Jeg tænker, at det vil være en dårlig idé, hvis du blander dig, imens de taler i telefon. Når de skændes, så kan du risikere, at din mor vil blive gal på dig i stedet for at lytte til dig, hvis du siger noget, mens hun taler med din far. Men det er vigtigt, at dine forældre får at vide, hvordan det påvirker dig, når de skændes, og derfor synes jeg, det er en rigtig god idé at tale med dem om det.

Du skriver, at det er når du er hjemme hos din mor, at du hører de skændes. Kan du mon spørge din mor, om hun vil være sød at lade være med skændes med din far, når du kan høre det? Måske ved hun ikke, at du kan høre hende. Og måske har hun ikke tænkt på, hvor ked af det, du bliver, når du hører det.

Jeg tror, at hvis din mor får at vide, at du går og er bange for, at de en dag ikke vil snakke sammen igen, så vil hun prøve at tage hensyn til dig.

Måske har din mor og far brug for hjælp til, hvordan de kan blive bedre til at tale med hinanden uden at skændes. Forældre kan ringe til ForældreTelefonen og få hjælp til, hvad de kan gøre. Nummeret til forældretelefonen er 3555 5557. Det kan du give dem, hvis du tænker, det kan være en hjælp.

Måske synes du, at det er svært at få det sagt til din mor eller far. Du kan overveje at vise dem dit brev og måske også svaret.

Der er også den mulighed, at du får en voksen til at hjælpe dig med at sige det til dem. Er der en voksen, som du føler dig særlig tryg ved? Det kan være en af dine bedsteforældre eller måske en lærer eller pædagog fra din skole eller klub? Eller det kan være en helt anden person.

Jeg håber du finder en måde at få det sagt på, så dine forældre kan stoppe med at skændes, når du hører det. Du skal huske, at du også altid kan ringe til BørneTelefonen på 116 111. Her kan de hjælpe dig med, hvordan du kan få det sagt, hvis du stadig synes det er svært.

Mange tanker og knus fra BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat