Brev

kreditkort

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Ja, det er virkelig uheldigt, at du er kommet til at bruge din mors kreditkort uden at have fået lov. Jeg kan godt forstå, at du fortryder det, du har gjort.

Nogen gange kommer man til at gøre noget, som man ikke lige kan se er forkert, når det sker - det sker for alle mennesker både børn og voksne. Jeg har talt med mange børn, som er kommet til at bruge nogle penge, som de ikke havde spurgt om. Det er nogle af de ting som sker i livet og noget af det vi også lære af.

Du har helt ret i, at du ikke kan lave om på fortiden,det er der ingen der kan. Men det man du kan gøre noget for, at rette op på dine handlinger i fremtiden.

Jeg synes, du skal sige til din mor, at du godt ved, at det du har gjort er forkert, og at du fortryder det rigtig meget. Jeg synes også du skal sige, at du er ked af, at I ikke er så tætte som I har været før. For at det skal blive godt og tæt igen mellem dig og din mor, så tænker jeg, at I skal snakke det igennem på en måde, hvor du også får mulighed for at fortælle om dine følelser.

Vil det være en idé, at du viser din mor dit brev og mit svar? Eller måske, at du skriver et brev til hende, hvor du får fortalt alt det du har på hjerte og det du håber på bliver godt mellem jer igen. 

Vil det være en god måde, at dit og din mors forhold kan blive godt igen - det håber jeg.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat