Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Konflikt mellem papsøskende

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 15 år

Hvor er det ærgerligt, at det er gået skævt mellem dig og din papsøster, når du godt kunne lide hende før. Jeg kan dog godt forstå, at du lige nu ikke rigtig kan holde hende ud – for du kan mærke, at hun overskrider dine grænser. Og det er faktisk rigtig godt at kunne mærke, når ens grænser bliver overskredet. For så kan man sige fra. Og det tænker jeg, du skal gøre over for din papsøster. 

Har du derfor talt med din papsøster om, hvad der går dig på? Jeg ved godt, det ikke er nemt, men det er helt ok at sige, at du ikke vil have, at hun tager din cap eller andre ting uden at spørge dig først. Det er også ok at sige, at du ikke kan lide, at hun taler grimt om dig til dine klassekammerater.

Som jeg læser dit brev, har du flere søskende, som bor hjemme. Er det mon rigtigt forstået? Jeg tænker på, hvordan de mon har det med hende?  Hvis de har det på samme måde som dig, kunne I så sammen snakke med hende. Og måske lave nogle regler for, hvordan og hvornår man låner noget af hinanden?

Det kan også være, at du bliver nødt til igen at tale med din mor og også din papfar om det og få deres hjælp til at tale med din papsøster. Måske kunne du også få hjælp fra en af dine lærere - for det lyder som om, du og din papsøster går på den samme skole? 

Det lyder som om, der er flere ting, der går dig på derhjemme. Du nævner, at din stedfar ikke rydder op, og at du derfor er flov over at invitere nogen med hjem. Det lyder jo heller ikke særligt rart for dig. Kunne det være en mulighed at snakke med din stedfar om det? Hvis det er svært at sige direkte, kunne du måske skrive det i et brev til ham? 

Du kunne også foreslå, at I holder et familiemøde, hvor I får snakket om, hvordan I hver især godt kunne tænke jer, der var hjemme hos jer? Fx kunne du foreslå, at I skiftes til at rydde op og gøre rent osv., så du får lyst til at invitere venner med hjem. 

Det er rigtig godt, at du snakker med din mor om det, og måske I to sammen kan finde ud af, hvad der skal til, for at du kan trives med at bo derhjemme? Det er jo vigtigt, at der er plads til jer alle sammen, og at I tager hensyn til hinanden. Kunne det mon være en mulighed? 

Din mor er også meget velkommen til at ringe til ForældreTelefonen 35555557, hvis hun har brug for at få nogle gode råd til, hvordan hun hjælper jer alle sammen med at få det godt derhjemme. 

Jeg håber, at I finder en løsning på det, og at du kan bruge mit svar. 

Mange kærlige hilsner fra Børnetelefonen

 

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat