Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Konfirmation? Skilsmisse? Tale?

Hejsaaa!

Jeg er en 12-årig pige, og skal i år 2019 konfirmeres (der er jeg blevet 13).

Vi var mega sent ude med hensyn til lokaler, men fandt en skole vi måtte låne gratis, og jeg er mega tilfreds!

Jeg er heller ikke så nervøs for talen, da jeg er meget god til at skrive, er meeeget god til at snakke, og har intet problem med at tale til mange, men da jeg læste på en side, så skrev de at man kunne nævne i talen, hvor mange gode minder man havde sammen (forældre), men problemet er at jeg har minder med dem hver for sig, skal jeg bare skrive det eller virker det for dumt?

Mine forældre er jo skilt, og med hensyn til konfirmationen, er det min mor der står for det hele og betaler. Min far sagde til mig at han ikke behøves at komme til min konfirmation, da vi bare kunne tage på en rejse bagefter! Men jeg tænker lidt, at jeg vel stadigvæk kan invitere ham, ikke? Det er jo min fest! Men bliver han så irriteret?

Det er egentligt min far der synes det er akavet, når han og min mor snakker sammen, min mor hun har det fint nok. Jeg er bange for det bliver lidt akavet, men ja.

Lidt opsummering:
Jeg læste på en side, så skrev de at man kunne nævne i talen, hvor mange gode minder man havde sammen med sine forældre, men problemet er at jeg har minder med dem hver for sig, skal jeg bare skrive det eller virker det for dumt?

Min far sagde til mig at han ikke behøves at komme til min konfirmation, da vi bare kunne tage på en rejse bagefter! Men jeg tænker lidt, at jeg vel stadigvæk kan invitere ham, ikke? Det er jo min fest! Men bliver han så irriteret?

Jeg er meget forvirret, men glæder mig stadigvæk helt vildt meget til min konfirmation, og det kan der ikke gøres noget ved… Hihi! 😀

Ved godt det ikke er de mest vigtige spørgsmål, men føler jeg mangler lidt svar på dem! Mange tak på forhånd! c:

– Hilsen det forvirret skilsmissebarn!

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Alle spørgsmål, der føles vigtige, er vigtige, så det skal du bestemt ikke tænke over.
Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til din konfirmation. Konfirmationen er,for de fleste børn, den første store fest, som bliver arrangeret for dem, og så opfattes den som en fejring af overgangen fra barn til voksen.

Jeg synes helt klart, at du skal invitere din far, for det er jo netop din fest; en fest forældre holder for deres børn. Og selvom dine forældre ikke bor sammen, så burde de godt kunne gøre dagen god for dig ved at være der begge to.
Jeg tror dog, at mange skilsmisseforældre kan føle, at det er lidt akavet, når man er skilt og skal holde fest sammen. Men her kunne det være en idé, at dine forældre taler sammen om, hvordan de kan gøre det til en god og festlig dag for dig. Det lyder til, at de kan snakke sammen, også selvom det kan føles lidt akavet for din far. På en stor dag, så ville det være godt at de lige har talt sammen inden, så der ikke opstår misforståelser senere.
Det kunne du jo tale med din far om, hvis han ikke vil komme, at det betyder rigtig meget for dig, at han er der. Så han ved det.

I din tale til dine forældre kan du sagtens tale om de gode minder, du har med dem hver for sig. Sådan er det jo, når forældrene ikke er sammen længere. Du kan skrive et afsnit til dem hver. Det virker ikke spor dumt. Alle ved jo, at dine forældre er skilt, så det er kun naturligt, at du taler til dem hver for sig. Den side du har kigget på, har nok ikke tænkt på, at rigtig mange forældre bliver skilt. Derfor er det rigtigt godt, at du er så opmærksom på, hvordan du selv kan gøre det, så det passer til din familie.

Jeg er sikker på, at det nok skal blive en god dag. Og hvor er det dejligt at høre, hvor engageret du er i det hele.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat