Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Konfirmation med skilte forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Tak for dit brev. Det lyder som en svær situation du står i. Mange børn og unge med skilte forældre oplever lignende ting, hvor forældrenes ønsker gør det svært at tage valg. Men jeg vil starte med at sige, at din konfirmation er din dag - og ingen andres. Derfor er det vigtigt, at du kan have de mennesker med, som betyder noget for dig. Måske kunne du starte med at sige det til din mor.

Det lyder rigtig rart, at du kan lide din fars nye kæreste. For det er ikke altid let at imødekomme nye mennesker i ens familie. Hvis din mor synes det er mærkeligt at møde hende på den måde, kunne du måske foreslå, at de mødte hinanden inden? De kunne måske drikke en kop kaffe sammen, eller noget andet. Så er din mor måske mindre nervøs over, at hun er med til konfirmationen.

Jeg håber meget at din mor kan acceptere dit ønske. Men hvis det absolut ikke kan lade sig gøre, kunne du måske lave noget med din far og hans kæreste en anden dag? På den måde kan du i hvert fald få vist din fars kæreste, at du kan lide hende, og at hun gerne må være en del af dit liv.

Jeg synes det er rigtig betænksomt af dig, at du skriver til os om dine bekymringer. Det kan være svært at gøre alle glade i en situation som du er i, og jeg synes du opfører dig meget modent omkring det. Jeg håber du husker at tænke på, hvad du helst vil. Både nu og i det hele taget.  

Held og lykke med det hele, og tillykke med konfirmationen.

Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat