Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Konfirmation

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev. At blive konfirmeret er en stor dag for mange og man har lyst til at føle sig helt speciel. Derfor kan jeg godt forstå, at det med at finde den rigtige kjole er vigtigt for dig.

Det er ikke unormalt at mange begynder deres forberedelser allerede et års tid før de egentlig skal konfirmeres. Særligt det med at finde et sted, hvor det skal holdes kan være svært og hvad der skal være på menuen – og så er der det med tøjet.

Det kan hurtigt blive en rigtig dyr dag for familien og nogle gange bliver man nødt til at holde lidt igen med nogle ting – ellers kan det også tage overhånd. Vi bestemmer ikke selv hvilke familier vi fødes ind i, men det er et vilkår,  man bliver nødt til at forholde sig til. Der er heldigvis mange måder at få en fantastisk dejlig dag, fx er der er mange som vælger at gøre andre ting end det traditionelle. Det kan være at man har fokus på, at det skal være en sjov fest, hvor man vælger at arrangere lege, quizzer eller andre ting, som kan gøre det til en særlig dag for konfirmanden og gæsterne.

Din familie har måske ikke råd til at du og dine søskende skal bruge mange penge på en konfirmationskjole til hver af jer – heller ikke selv om den kan sælges videre bagefter. Derfor tænker jeg, at du skal til at overveje nogle ting;

  • Hvis du rigtig gerne vil have den kjole som du har fundet, synes jeg, at du skal finde dig et fritidsjob. Du er heldigvis ude i så god tid, at du kan nå at spare penge sammen selv. Du kan for eksempel passe børn, eller lufte en hund. Måske kan du finde dig et avisjob, piccoline, medhjælper hos en frisør eller noget helt andet. Det er jo kun i en periode og der kan faktisk også være noget ret fedt i at man selv har bidraget til noget, som man virkelig ønsker sig.
  • Jeg ved at der i foråret kommer rigtig mange hvide kjoler til salg – også nogle som er billigere end andre. Så du kan jo også lige vente lidt og se, hvad der kommer hen over foråret. Det betyder, at du nok må se dig om efter en anden kjole end den du umiddelbart havde forestillet dig.
  • Jeg vil også foreslå dig at tage hen i butikken og prøve kjolen, så du kan se den på og om den er god til dig. Sommetider kan man nemlig drømme om noget, som måske slet ikke er som man forestillede sig det. Så prøv det og se hvordan du har det med kjolen.

Uanset hvad du tænker at gøre, så tror jeg også at det er vigtigt at huske på, at det forhåbentligt ikke kun er kjolen som er afgørende for, om festen bliver god eller ej. Det er de mennesker som kommer og er med til at gøre din dag helt uforglemmelig.

Jeg er sikker på, at du får en rigtig dejlig dag og ønsker dig alt det bedste fremover!

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat