Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ked af det

Kære bb
Mine forældre er skilt det har de været i 5 år men hver eneste aften er jeg kedate
Hvad skal jeg gøre hilsen en ti årig pige

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Jeg kan rigtig godt forstå, du er ked af det. Mange børn bliver kede af det når deres forældre vælger ikke at være sammen mere. Man kan savne at være sammen med begge sine forældre. Eller man savner sin far, når man er hos mor og omvendt. Så det er helt normalt at blive ked af det. Mon dine forældre ved, at du har det sådan?

Det er tit når man ligger i sin seng om aftenen, at man kommer til at tænke på ting der ikke er helt så rare. Måske når man ikke rigtig at tænke så meget over det i løbet af dagen, fordi der sker så meget andet. Det kan også være man når at tænke over det i løbet af dagen, men lader som ingenting så ingen ser det. Uanset hvad, så er det ikke rart at ende sin dag med at være ked af det. 

Nogen gange kan det være svært at hjælpe sig selv, når man er ked af det. Især når man som du kun er 10 år. Så behøver man en anden til at hjælpe sig, så man kan få det bedre.

Derfor tænker jeg at det kunne vær en ide at tale med en voksen, du godt kan lide om hvordan du har det. Den voksen kunne fx være en af dine forældre eller dem begge? Måske kunne du sige det eller skrive det til dem, så de ved at du har brug for at snakke om det. Det kan også være en lærer? En i familien. En god veninde og måske hendes mor eller far? Jeg tror det vil kunne hjælpe dig, så du ikke er ked af det om aftenen. 

Hvis du brug for at tale med en voksen, du ikke kender, kan du også ringe eller skrive ind til os på BørneTelefonen 116111. På BørneTelefonen sidder vi mange søde voksne, som er vant til at tale med børn som er kede af det.  

Mange tanker BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat