Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan min far ikke lide mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Jeg kan godt forstå, at du føler dig overset, og at du er ked af at kunne mærke, at din far ikke kan lide din mor. Det er ikke spor nemt at være barn i en skilsmisse, hvor de voksne ikke kan snakke med hinanden.

Jeg tænker på, om du selv vælger, hvor meget eller lidt du ser din far? På mig virker det lidt, som om du gerne vil se ham mere. Men at du også gerne vil have lidt mere opmærksomhed og omsorg fra ham, når I så er sammen. Og et rent og dejligt værelse hos ham. Det synes jeg er rimelige forventninger at have til sin far.

Du skriver, at han ikke tager med i svømmehal og biografen, når du er ved ham. Men hvem tager så med? Er det din papmor, som tager med dig sammen med dine brødre?

Jeg tænker, at du på en eller anden måde skal have en snak med din far, hvor han får at vide, hvordan du har det. Han skal vide, at du savner, at være sammen med ham på en mere nær måde. Og at du gerne vil have, at han også tænker dig ind i, hvordan huset skal indrettes - også selvom du ikke er der så tit. At du gerne vil have et hyggeligt sted at være, når du er ved ham.

Det ville være oplagt, hvis din mor snakkede med din far. Men det virker som om din far ikke vil lytte til, hvad hun siger. Men hvad med din papmor? Kunne du måske fortælle hende, hvordan du har det, og  bede hende hjælpe dig med at tage snakken med din far? Du kunne også snakke lidt med hende om dit værelse - hun vil måske synes det er dejligt, at lave et hyggeligt værelse sammen med dig? Eller hvordan mon det er med hende?

Du kunne også vise din far (og måske papmor) dette brev, og spørge dem, om de vil snakke lidt med dig om det. Du kunne sende det til dem, så de har tid til at snakke lidt sammen om det, inden de snakker med dig. Det er i hvert fald super vigtigt, at du får taget fat i det og får snakket med din far. Du er startet så fint ved at skrive hertil. Det viser, at du synes, at tingene skal være anderledes, og at du selv har mod på at gøre noget ved det. Det er bare SÅ sejt.

Du har også mulighed for at bruge din ret til at dine forældre skal mødes og tale om, hvordan det går med dig. Det hedder en initiativret. Du kan også ringe og snakke med Børnenes skilsmissetelefon på 20600550 mandag til fredag er der åbent kl. 11-16. Her taler du med en rådgiver, som ved rigtig meget om det at være mellem forældre i en skilsmisse. Du kan kigge her: http://www.statsforvaltningen.dk/site.aspx?p=8905

Jeg håber din far og mor vil lytte og hjælpe dig til at få det godt. Du kan også altid ringe på Børnetelefonen 116111, hvis du har brug for flere råd til, hvordan du skal få snakket med din far.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen..

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat